Zeolit u prahu za šta je sve dobar

Savremen način života, stres, nezdrava hrana i zagađena okolina utiču na povećano taloženje toksina u telu. Svi ti otrovi prava su tempirana bomba koja se svaki čas može aktivirati i transformisati u bolest. Zeolit u prahu je silikatni mineral koji ima čudesnu sposobnost vezivanja svih tih štetnih sastojaka za sebe. On ih hvata u posebnu rešetkastu strukturu i izbacuje putem mokraće iz organizma u roku od nekoliko sati.

Mineral zeolit nije predviđen samo za ljudsku ishranu već se koristi i u mnogim granama poljoprivrede ali i u kozmetici. Dodajte malo zeolita u zemlju za cveće i primetiće koliko će brže rasti i biti bujnije. Kreme i masti od zeolitnog praha koriste se za brže zarastanje rana ali i negu i podmlađivanje.

Najnovija istraživanja potvrdila su kako u sadejstvu sa određenim materijama zeolit ima sposobnost da neutrališe dejstvo radioaktivnog zračenja. U skorijoj budućnosti osiromašeni uranijum iz zemlje trebao bi se izvući snagom zeolitnih čestica.

U nastavku teksta pročitajte šta su u stvari zeoliti za ljudsku upotrebu i kako se upotrebljavaju. Saznajte sve o upotrebi, doziranju i iskustvu ljudi sa ovim lekovitim prahom. Zeolit prah ubedljivo je najsnažniji detoksikator iz prirode.

Na našem tržištu postoji zeolit u tečnom stanju za biljke, u prahu za ljudsku upotrebu kao i onaj u kapsulama.  Ostanite sa nama i otkrijte mnogobrojne zdravstvene benefite  ovog supermoćnog minerala.

Šta je zeolit i kako se dobija

Kristalni zeolit (klinoptilolit)

je prirodni mineral vulkanskog porekla, otkriven 1756. godine. Nastao je mešanjem lave sa vodom praokeana i podzemnih tokova. U prirodi postoji oko 200 vrsta ovog dragocenog vulkanskog praha (vlaknasti, lisnati i kristalni koji su i najpoželjniji oblik). Nalazišta zeolita u Srbiji nalaze se u podnožju Kopaonika i na Kosovu, a veliki baseni nalaze se i oko Vranja, Fruške Gore, Beograda i Mionice.

Mineral zeolit može biti različitih nijansi, sivkast, smeđ, zelenkast…

U rudniku koji se nalazi pored Vranja nalazi se zeolit izuzetnog kvaliteta. On sadrži jako veliku koncentraciju klinoptilolita i boje je bele kafe.

U prirodnom stanju to je kamen kristalne stukture i kao takav je neaktivan, Svoje pravo dejstvo on može ispoljiti tek nakon procesa tehničke obrade. Da bi dostigao svoj pun potencijal zeolit mora da se samelje u fini prah – u zrnca veličine mikrona.

Zeolit u prahu je savršena prevencija dejstvu slobodnih radikala.

Kada ustanovi da je ćelija oštećena zeolit na to mesto jonskom izmenom dovodi razne dragocene minerale kao svojevrstan lek. On na taj način sprečava dalje oštećenje ćelije i njenu mutaciju koje neretko dovode do razvitka malignih oboljenja. On uz to inhibira protein kinazu koja je glavni krivac za razaranje ćelijske DNK.

Pripazite kakav zeolit u prahu kupujete

Zeolit u prahu mora biti termički obrađen, a prisutnost olova u njemu mora biti ispod 3 ppm. Ako niste sigurni da li je klinoptilolit koji koristite bezbedan po vaše zdravlje odnesite ga na VMA kako bi se uradile analize. Ukoliko ga kupujete online proverite imaju li na stranici istaknute rezultate takve studije.

Struktura zeolita je takva da on vezuje za sebe toksine, teške metale, pesticide i ostale po organizam štetne materije. On uzima pozitivno nabijene jone toksina i sabija ih u svoju rešetkastu strikturu kako bi ih izbacio iz tela. Na taj način se vrši detoksikacija i vrši izbacivanje otrova iz organizma.

U sastav zeolita ulaze mnogobrojne komponentekalijum, kalcijum, magnezujum i drugi minerali. Sadrži i aluminijum, ali ne on vam neće naštetiti. 

 

mineral zeolit za ljudsku upotrebu upotrebljava se već oko dva veka

Molekul zeolita je takoreći neuništiv, potrebna je jako velika temperatura da bi se razgradio (900 stupnjeva Celzijusa minimum).

Detoksikacija sićušnim vulkanskim prahom

Zeolit prah za zdravlje primenjivan je od davnina za poboljšanje imuniteta i lečenje. Danas je najpopularniji kao suplement koji se koristi uz redovnu ishranu kako bi se poboljšalo opšte stanje organizma.

Zeolit u prahu za imunitet se ponajpre koristi za detoksikaciju. On za sebe privlači sve ono loše što ste uneli u svoj organizam. A to su alfatoksini, kancerogene materije, pesticidi i ostale toksične supsance. Koristi se i kada je u pitanju trovanje olovom i živom.

Ako ste pušač zeolit u prahu je prava stvar za vas. On za sebe veže i molekule nikotina i smanjuje opasnost od raznih oboljenja koje izaziva ova loša navika. U prvom redu smanjuje se rizik za rak pluća.

Zeolit u prahu u suplementima se često kombinuje sa ostalim antioksidansima. On u ovim spojevima ima ulogu izbacivača toksina iz organizma. A ujedno se i dragocene supstance lakše transportuju u ćeliju. To su uglavnom antioksidansi kao što su zeleni čaj, alga spirulina, razni vitamini i minerali.

Normalizuje ph vrednost organizma

Svi znamo da je kisela sredina u telu pretpostavka za razvoj najozloglašenijih oboljenja. Normalna ph vrednost je oko 7.4.  Čak 80 posto bolesti su posledica kiselog okruženja (ispod 6.9). Stoga je telo neophodno alkalizovati.

Zeolit u prahu pravi Ph neutralnu sredinu i štiti nas od bolesti. Posebno od raznih vrsta kancera kojima posebno pogoduje kisela sredina. On se koristi kao prevencija, ali i za lečenje odnosno zaustavljanje rasta tumora. Ovaj snažni oksidans treba obavezno uvrstiti u posebnu ishranu obolelih od raka. On pomaže i kod tegoba koje se javljaju pri hemoterapiji.

Ovaj magnet iz prirode zarobljava toksine u svoje sićušne rešetke

Čišćenje tela mikronizovanim zeolitom u poslednje vreme postalo je hit u svetu. I to sa razlogom. Sa godinama u našem se telu nakupi zaista svakakvog štetnog materijala. Detoks dijete, zdrav način ishrane i fizička aktivnost samo su neke od stvari koji mogu pomoći. Ali ništa kao zeolit u prahu nema tu čudesnu sposobnost da za sebe doslovno zalepi toksine i transportuje ih van tela. On će vas očistiti od aluminijuma, teškim metala pa i žive.

Sve ovo podrazumeva da u svoj organizam unosite i dosta antioksidanasa za dodatnu borbu protiv dejstva slobodnih radikala.

Koristi se za poboljšanje stanja kod mnogih oboljenja…

 • Zeolit u prahu reguliše nivo šećera u krvi i smanjuje masnoće u krvi.
 • Ako koristite zeolit u ishrani tj. u vidu suplemenata smanjićete i šanse za razna kardiovaskularna oboljenja.
 • Takođe sprečava šanse za pojavu arterioskleroze krvnih sudova i reguliše povišen krvni pritisak.
 • Ima i hipoalergena svojastva te ga možete slobodno korisiti ukoliko imate alergije.
 • Zeolit u prahu uspešno uklanja gljivična oboljenja i deluje na seboreju i na opekotine od sunca.
 • Ukoliko imate kandidu smanjite unos šećera a uz jutarnji obrok popijte 10 grama zeolita.
 • Pomaže kod autoimunih bolesti jer se vezuje za T-limfocite (prepoznaje ih kao antigene).
 • On sprečava i virusne infekcije tako što apsorbuje viralne partikule. Koksaki i adeno virus će biti sprečeni uz preventivno uzimanje zeolit praha.
 • Herpes zoster proći će brže i bezbolnije uz suplementiranje ovim prahom.
 • Komplikacije kod dijabetesa kao što je dijabetičko stopalo takođe se leče uz pomoć moćnog suplementa.
 • Pomaže kod otečenosti odnosno nadutosti kod raznih zapaljenja jetre.
 • Pozitivno utiče na poboljšanje funkcija nervnog sistema ( lečenje staračke demencije i Alchajmera). Svoju primenu zeolit u prahu našao je i u ginekologiji. Koristi se u terapiji kod stanja kao što je kandida, ureoplazma, klamidija i gardinela.
 • Ovaj suplement koristi se i za redukciju telesne težine. Kako pomaže bržem varenju odnosno urednijoj probavi zeolit za mršavljenje je isto jako efikasan.

Kako se zeolit suplement priprema i dozira

U normalnim okolnostima pije se 8 – 10 grama zeolita. To je redovan način upotrebe klinoptilolitaza detoksikaciju organizma. U nekim izuzetno stresnim situacijama uzima se čak i 30 g. Npr. kada su u pitanju izuzetni fizički napori.

Za upotrebu zeolita nemojte koristiti metalnu kašičicu niti posude već one drvene ili plastične.  Radioaktivne materije i ostali toksini iz organizma izlučuju se putem mokraće u roku od nekoliko sati nako konzumiranja zeolita. On ima ulogu transportera opasnih materija kroz telo.

Zeolit koliko dugo sme da se pije

Preporučeni period u kome se uzima suplemet zeolit u prahu ili u vidu kapsula je mesec dana do tri meseca. On se obavezno uzimati ako ste u stanju natprosečnog stresa i bilo da se radi o emocijama ili fizičkoj iscrpljenosti. Kada je u pitanju doziranje obavezno se posavetujte sa vašim doktorom.

Kako se koristi za negu lica u vidu maski

Zeolit je mineralni prah koji leči i zaceljuje kožu. U svrhu ulepšavanje i detoksikacije lica napravite masku od gline i zeolita. Ona će izvući toksine iz epoderma i podmladiti je u nekoliko minuta. Nakon tretmana lice obavezno nanesite hidratantnu kremu.

Maska od zeolita i gline, sastojci:

2 kašike zelene gline + 1 kašike bele gline

1 kašika zeolita u prahu

1 kašika manuka meda

2-3 kapi ulja čajevca

pola kašike ružine vodice

1 kašika mlake vode

Priprema zeolit maske:

Pomešajte sve sastojke u plastičnoj ili drvenoj posudi. Nanesite prstima masku na lice nežno utrljavajući. Ostavite smesu nek deluje 20 minuta pa isperite mlakom vodom. Ovaj će prirodni melem isušiti bubuljice i izlečiti ih zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima. Zeolit u prahu će pomoći da sitne ranice brže bolje zarastu.

Upotreba pudera za lice od zeolita

Nanosi se na obolelo mesto koje je prethodno očišćeno i prosušeno. Ovo je potrebno učiniti nekoliko puta dnevno. Možete ga korisiti i kao prirodni dezodorans bez aluminijuma ispod pazuha jer eliminiše neprijatne mirise. Naročito će pogodovati osobama koje se pojačano znoje.

Kod određenih problema sa kožom koristi se kupka od zeolita.

Na 5l vode potrebno je staviti kašičicu zeolita, namačite oboleli deo u ovoj mešavini. Nemojte praktikovati kupku ukoliko imate otvorene rane. Preporučujese ukoliko imate neurodermatitis, psorijazu ili je koža preosetljiva na redovne kozmetičke sastojke.

Stanja kao što su rozaceavitiligo leče se ovim mineralnim prahom ali tako što ćete ga piti razmućenog u vodi. Svrha je da se osnaži organizam i izleči poremećaj.

Zeolit prah melem za rane i opekotine

Ukoliko imate otvorenu ranu nju prvo isperite fiziološkim rastvorom (ako je dublja rana ide vodonik-peroksid). Na ozledu zatim treba naneti zeolit u prahu. Postupak se ponavlja dva puta dnevno, do zarastanja.

Ukoliko imate herpes nanesite na njega zeolit u kremi u tankom sloju. Ona se koristi i ukoliko imate akne i bubuljice. Tada ju je isto potrebno nanositi do izlečenja.

Ovaj silikatni mineral služi i za masiranje tela a koža nakon njega ostaje zategnutija i čišća.

Jeste li znali da je zeolit prah za kosu isto jako dobra stvar?

Ako vas muči seboreja i dosadno perutanje temena koristite mešavinu vode i zeolita. Ide čajna kašika na 1 dl vode. Ovu razmeru možete koristiti i za mućkanje u ustima. Tako ćete brže izlečiti neugodne afte.

Još jedan koristan savet!

Ako pospete zeolit u prahu na zubnu pastu pre nego što krenete sa pranjem zuba izlečićete paradentozu i rešiti se kamenca.

Medicinska kozmetika dostupna vam je i online…

ZeoMedic Zeolit puder za kožu (200 grama oko 350 dinara) dostupan je i online, u Zelenoj apoteci. U pakovanju imate i priložen sunđerčić pa puder sa njime treba nanositi 3-5 puta dnevno na obolelo mesto. Možete ga čak i pomešati sa vodom pa naneti kao pastu na kožu i tako držati oko pola sata. Nakon toga vremena isprati vodom. Savršeno je sredstvo ako vas muče bubuljice i akne, isuši ih i neutralizira. Detoxamin skin powder 60 grama košta 1300dinara.

Zeolit u poljoprivredi i kao sredstvo za prskanje voća i povrća

Zeolit u prahu za pranje voća i povrća

Ovaj fini prah pogodan je i za pranje voća i povrća pre upotrebe jer za sebe vezuje pesticide i teške metale.

U određenu količinu vode koja je potrebna da se voća potopi, naspite zeolita i ostavite tako neka odstoji. Zahvaljući tome vezaće za sebe  toksične materije. Zatim ga  trebate isprati.

Prema statistici 30 posto stočne hrane na području Evropske unije je zaraženo mikotoksinima

Institut za nuklearnu tehnologiju i minerologiju u Beogradu već godinama se bavi istraživanjem dejstava zeolita. Pre nekoliko godina krenulo se i sa proizvodnjom adsorbenata koji neutrališu mikrotoksine koji se nalaze u stočnoj hrani (Minazel). Oni preko konzumacije mleka i stočne hrane ulaze i u ljudski organizam te su ova istraživanja odnosno proizvodnja i te kako značajna. Na taj način sprečava se mogućnost da ovi toksini dospeju u ljudsko telo. Živinske farme u Vojvodini već su počele sa korišćenjem Minazela. A Institut je počeo i izvoziti ovaj proizvod i u Grčku.

U poljoprivredi se odavno koristi zeolit kao đubrivo. ECO ZEO fruit koristi se u voćarstvu kao dodatak pri sadnji voćaka i vinove loze. Na tržištu možete pronaći i mineralni hidrogel – bentonitski i zeolitski minerali koji se takođe koristi u vinogradarstvu.

U poljoprivrednim apotekama možete pronaći i tečni zeolit za biljke, a granulirani zeolit se koristi kao ekološki fertilizator.

Nakon katastrofe u Černobilu koristio se za prečišćavanje vode,odnosno kako ne bi došlo do kontaminacije radioaktivnim supstancama.

Preporučuje se kao dodatak ishrani ali i za negu kućnih ljubimaca

Zeodog pet marka koja se brine o nezi vaših pasa, mačaka i ostalih ljubimaca.

Zeolit Zeodogpet puder za zaštitu kućnih ljubimaca sanira povrede i posekotine. On eliminiše kožne bolesti a ujedno štiti i dlaku vašim ljubimaca. Takođe ono što je veliki plus ovog pudera je što upija masnoće i neprijatne mirise.

Zeolit Antikrpelj je fungicidni prah za suzbijanje ovih gamadi. A firma proizvodi i Zeolit ekočinč- pesak za suvo kupanje činčila i Zeolit ecopet…

Zeolit u prahu iskustva ljudi

Počela sam piti zeolit u prahu za trigliceride i stanje se popravilo već za dva meseca. Doktorica ni sama nije mogla da veruje u nalaze krvi. Svako jutro sam pre doručka u čaši mlake vode razmutila osminu kašičice zeolita i pila na prazan stomak.

Nisam odmah primetila promene, ali sam već nakon mesec dana osetila generalno poboljšanje. Malaksalost koja me je mučila već duže vreme nestala . Problemi sa trigliceridima i krvnim pritiskom stabilizovali su se u tom veoma kratkom vremenu.

Kalina (39)

Korišćenje zeolita u svrhu čišćenja organizma pomoglo mi je da se oslobodim aluminijuma i teških metala. Doktorica mi je preporučila da ga pijem nakon urađenih analiza krvi. Tu mi  je utvrđeno da imam povišene vrednosti određenih štetnih supstanci. Nakon što sam koristila zeolit u prahu kao lek sve su se vrednosti vratile u normalu. Definitivno ću nastaviti sa ovim detoks kurama sa vremena na vreme.

Milisava (45)

 

Uzrokuje li nuspojave i kontraindikacije sa drugim lekovima

Raznim toksikološkim analizama dokazano je da zeolitov prah neškodljiv ukoliko se u telo unose preporučene doze. Dugoročna upotreba može pojačati opstipacijski efekat kod ljudi koji pate od zatvora. Sasvim je moguće da se javi tvrda stolica.

Da li se i kako se pije zeolit za decu pitanje je koje mnoge majke postavljaju. A odgovor je potvrdan, naime najlađima se isto preporučuje detoksikacija zeolitom, ali nikako pre treće godine. U svakom slučaju najbolje je posavetovati se sa pedijatrom o bezbednosti upotrebe bilo kog suplementa kada su u pitanju deca.

Ako uzimate neke lekove ne bi trebalo sa njima zajedno piti zeolit u prahu.

Ovo se savetuje zbog toga da ne bi došlo do povezivanja sastojaka iz leka za zeolit, odnosno kako ga telo ne bi izbacilo. Na taj način medikament možda ne bi na vreme uspeo ostvariti svoje dejsto. Stoga ga nemojte piti  par sati pre i nakon konzumacije zeolita.

Poništavanje dejstva leka  je samo mogućnost a u vezi upotrebe zeolita sa lekovima najbolje je da se posavetujete sa svojim lekarom.

Pilule za kontracepciju i zeolit u prahu

se smeju koristiti zajedno.

Zeolit u trudnoći štiti plod od toksina u majčinom organizmu ali je pre upotrebe ipak potrebna konsultacija sa ginekologom.

Koja je cena i gde ga kupiti zeolit u prahu

Naša preporuka je da ne kupujete zeolit za ljudsku upotrebu u poljoprivrednim apotekama jer on ima jako mali procenat klinoptilolita. Uz to on može čak biti i opasan za ljudsko zdravlje.

Zeolit u kapsulama i prahu kupujte isključivo u apotekama i prodavnicama zdrave hrane.

Na tržištu su prisutni Zeolit apsorber, Panaceo proizvodi, Zeolit Homozel (60 grama 550 dinara), ZeoMedic Zeolit prah (300gr oko 330 din) i mnogi drugi. Tu su i filteri od zeolita, muštikla sa zeolitom i mnogi drugi…

Ako volite kiselkastije arome isprobajte Homozeolit sa aromom narandže i limuna.

Energetics firma recimo ima u svom asortimanu proizvode koji su usitnjeni do nano čestica.

Minazel po kg košta oko 120 din

Zeolit u prahu je sitni vulkanski prah koji vam može postati najbolji prijatelj u borbi protiv bolesti današnjice. Ovaj zagađeni svet sa sobom nosi i teške posledice po ljudsko zdravlje. Jedini način da se zaštitimo je kroz edukaciju i primenu istih znanja.

Uvrstite zeolit u prahu u svoj detoks program i osetite poboljšanje  u vrlo kratkkom periodu.