Spirulina tablete za mršavljenje iskustva korisnika

Spirulina tablete su za raziku od nekad, danas lako nabavljive u gotovo svakoj bolje opremljenoj biljnoj apoteci. Isto tako svedoci smo da je sve veća ponuda prisutna i na internetu – u takozvanom online okruženju.

Ova minijaturna modrozelena alga pravi je eliksir dobrog zdravlja.  Njeno blagotvorno dejstvo je višestruko korisno po nas. Utiče na gotovo sve funkcije organizma. Spirulina jača imunitet, a naročito će odgovarati osobama koje žele skinuti koju kilu.

Kako sve možete upotrebiti spirulina alge?  Kako se one pravilno doziraju? Jesu li dobre za mršavljenje –  potražite odgovore u u nastavku našeg teksta…

ŠTA JE ALGA SPIRULINA I KAKAV IMA SASTAV 

Spirulina je modro-zelene boje, u pitanju je jednoćelijska alga, koja raste u  dalekim slatkovodnim jezerima Afrike (Čad,Etiopija, Tunis). Rasprostranjena je i na podneblju Južne Amerike (Meksiko, Peru) i južne Azije (Indija, Šri Lanka, Tajland).

Ove zelene alge su izuzetno bogate gotovo svim neophodnim materijama za funkcionisanje ljudskog organizma. Veoma povoljno utiču na prirodni odbrambeni mehanizam.

Zelena alga sadrži 65 odsto proteina i amino-kiselina, od kojih su neke i dragocene esencijalne. Upravo njih ljudski organizam ne može sam sintetisati, te su spirulina tablete jedini način da ih nadomestite.

Bogata je vitaminima grupe B, naročito B12, masnim kiselinama neophodnim za rast neurona. Obiluje enzimima poput superoksida dismutaze, koji pospešuje bolje zarastanje rana, te pigmentima kao što je izuzetni beta karoten.

Međutim, sastojak koji  je čini posebnom jeste fikocijanin (sadrže ga i spirulina tablete). Sem u zelenoj algi teško se drugde može pronaći, što je opet čini jedinstvenom.

Spirulina u tabletama sadrži visok procenat triptofana koji je jedan od prekursora za produkciju serotonina. Dokazano pospešuje njegovu proizvodnju i neophodno ga je unositi kroz ishranu.

Ovaj suplement odličan je i za regulaciju spavanja. Naime, od triptofana se takođe u našim ćelijama proizvodi i melatonin koji nam služi za regulaciju sna. Pored spiruline hrana koja sadrži visok nivo triptofana jeste koštunjičavo voće i zrnevlje.

spirulina tablete iskustva korisnika

Foto: Pixabay

Nezamenjiva u detoksikaciji

Svima nama je povremeno potrebna detoksikacija organizma od teških metala i ostalih štetnih materija. Spirulina alga je u tom slučaju neprikosnovena.

Takođe, spirulina u prahu preporučuje se profesionalnim sportistima za povećanje izdržljivosti i nadoknadu energije.  Upotreba praha se savetuje i osobama koje imaju povećane potrebe za gvožđem i proteinima (poput trudnica i sl.)..

Spirulina tablete ne bi smele koristiti osobe sa bubrežnim problemima, upravo zbog sadržaja visokog nivoa proteina.

ZELENE TABLETE  ŠTITE OD INFEKCIJA

Spirulina tablete stimulišu imunološki sistem, naročito T-limfocite, koji bude sva antitela prilikom infekcije. Kao prirodni probiotik pospešuju crevnu aktivnost, prvenstveno laktobacilnu. Poboljšavaju kvalitet sluzi i endotelskih ćelija našeg tankog i debelog creva. Upravo one učestvuju u regulisanju celokupnog imunološkog sistema.

Ova zelena alga je i veoma moćan antioksidans, budući da efikasno neutrališe  neugodne slobodne radikale. Ove nestabilne, hemijski veoma reaktivne čestice u organizmu stvaraju puno problema naročito u metaboličkim procesima.

Neki slobodni radikali obavljaju korisne funkcije, ali je većina njih potencijalno veoma štetna. Naime, svojim hemijskim reagovanjem (teže da preotmu elektron drugim česticama) mogu oštetiti zdrave ćelije, uništavanju njihovu funkcije pa i izazivaju smrt ćelija.

Upravo zbog toga su nam i potrebne spirulina tablete, jer sam organizam do određenog stepena neutrališe slobodne radikale. Ipak, kapacitet te funkcije zavisi od mnogo faktora, pre svega starosne dobi, opšteg zdravstvenog stanja i načina ishrane pojedinca.

Produkciju ovih čestica podstiču zagađenja (pesticidi), duvanski dim, različite vrste zračenja, stres. U velkoj meri utiče nepravilna i neuravnotežena ishrana, nedovoljna svakodnevna fizička aktivnost, ali i previše intenzivna aktivnost mišića. Na njihovo dejstvo mogu uticati i određene grupe lekova.

Slobodni radikali su označeni kao potencijalni uzročnici preranog starenja organizma. Isto tako uzrokuju i mnoge degenerative promene,hronične i akutne zapaljenske procese. Čest su okidač za kardiovaskularne i neurološke poremećaje, poput reumatoidnog artritisa, vaskulitisa, Alchajmerove i Parkinsonove bolesti.

Jedan su od razloga cerebrovaskularnih oštećenja, mišićne distrofije, hipertenzije, ateroskleroze, fibroze pluća, malignih bolesti…

Želite da smršate? Isprobajte Pure Kick tablete za brzo topljenje masnih naslaga

SPIRULINA TABLETE ISKUSTVA I DOZIRANJE 

Informacije o tome koliko je ova modrozelena alga korisna  i dobra za naš organizam pronaćićete na više mesta, naročito na internetu. Spirulina San Sebastian pominje se u brojnim portalima, časopisima altrenativne medicine, forumima, društvenim mrežama i slično. Njeno dejstvo je izuzetno bilo da se koristi u obliku praha ili tableta.

Takođe odlično su se pokazale i spirulina tablete za mršavljenje, koje se neretko reklamiraju i na televiziji.

Ono što se možda ne spominje toliko često je činjenica da  fikocijanin iz alge spiruline ubrzava uništavanje malignih ćelija. Upravo zato se koristi za alternativno lečenje kancera i najtežih bolesti današnjice. Ova zelena alga upija  brojne toksične supstance i pomoću fikocijanina potpomaže proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Samim tim smanjuje sekundarne efekte raka.

Blagotvorni učinci, poput normalizacije sna i nestanka bolova u zglobovima, primetni su već posle nekoliko dana.  Znajte, spirulina tablete ili prah podjednako su delotvorni za navedene tegobe. Jedino o čemu trebate povesti računa jeste pravilno doziranje istih.

Imate višak kilograma preporučujemo vam ovaj čaj za mršavljenje od 3 sastojka

KAKO SE DOZIRA I PIJE SPIRULINA

Preporučene doze kod tableta (od 500 mg) su  od dve do tri dnevno, uz ispijanje dosta tečnosti – najbolje obične vode. Upotreba se ne savetuje tek nakon obavezne konsultacije sa vašim lekarom.

Spirulina tablete deluju i protivupalno. Doprinose smanjenju sinteze holesterola preko jetre i podstiču produkciju dobrog holesterola (HDL) na uštrb lošeg (LDL).

Spirulina u prahu snižava nivo holesterola u krvi i usporava njegovo taloženje na zidovima arterija.

Ove moćne  morske alge usporavaju ulazak alergena u ćelije stimulišući njihov odbrambeni mehanizam. Na taj način sprečavaju upalu nosne sluznice (rinitis), pa čak i bronhijalnu astmu.

Testovi u trajanju od 21 nedelje, s uzimanjem dvaju miligrama spiruline dnevno, pokazali su da su se simptomi alergije znatno smanjil. To se pre svega odnosi na zapušenost i curenje nosa, kijanje i ojede.

Dosad nisu primećene nikakve sekundarne pojave, neželjena dejstva nakon uzimanja spiruline.

Gde je kupiti i po kojoj ceni?

Osim u apotakama i prodavnicama suplemenata, moćnu zelenu algu pronaćićete u velikom broju webshopova. Za spirulina San Sebasitan cena je od 900 do 1750 dinara po kutiji, zavisno gde je kupujete. Pronaćićete je u ambalažama od 300, pa i 600 tableta.

Ako pratite određene portale, često imaju akcije i popuste na svoje proizvode, stoga vam je to i najbolja šansa za kupovinu spiruline.  Iskustva korisnika sa prahom i tabletama su veoma dobra, ipak ne uzimajte ništa na svoju ruku bez konsultacija.

Preporučujemo članak kako popraviti krvnu sliku .