Čišćenje organizma od teških metala i toksina

Čišćenje organizma od teških metala i štetnih toksina izuzetno je važno za svakog od nas. Ove materije mogu itekako ometati našu svakodnevicu, a da toga nismo ni svesni.

Jednom kad toksični teški metali dospeju u organizam, talože se u organima, tkivima i kostima. Uzrokuju ozbiljne zdravstvene poremećaje. Stoga, ukoliko vas  muče malaksalost, nervoza, ili čak depresija, obavezno prekontrolišite krvnu sliku i urin. Možda su ovi poremećaji posledica taloženja većih količina žive, olova ili arsena u organizmu.

U nastavku članka saznajte kakvo vam čiščenje organizma od teških metala preporučuje prirodna i alernativna medicina. Kako izbeći trovanje olovom, arsenom, živom i šta preduzeti povodom toga…

Očistite jetru od toksina i preporodite telo za samo 5 dana! Evo kako da napravite sok od cvekle i suvog grožđa! (VIDEO)

Kako dospevaju teški metali u organizam

Nije novost da nam je vazduh zagađen, naročito u velikim metropolama. Industrijska postrojenja svakodnevno ispuštaju hiljade različitih toksina u okruženje. Najveći zagađivači su rudarska, papirna i hemijska industrija, te saobraćaj.

Vozila vazduh zagađuju olovom, živom, antimonom i arsenom. Sve to  je veoma loša vest za ljude koji žive i rade u gradovima. Takvim osobama se preporučuje čiščenje organizma od teških metala i toksina s vremena na vreme. Poseban problem predstavljaju hrana i piće.

Kakvu vodu pijemo?

Pitanje je da li zaista pijemo zdravu vodu, jer  ona često sadrži aluminijum, pesticide i druge hemikalije. Teški metali u vodi su već više decenija prisutni, i ni to nije neka novost.

Takođe, voće i povrće iako se ubrajaju u zdravu hranu – nažalost, obiluju raznim štetnim hemikalijama. Oni se prskaju jakim pesticidima i herbicidima, a često se gaje kraj većih saobraćajnica, gde je vazduh izuzetno zagađen.

Ali, nisu samo voće i povrće puni toksina već i riba i meso. Osim toga, svakodnevno koristimo bar nekoliko kozmetičkih proizvoda.  Većina njih sadrži i teške metale (naročito su opasni dezodoransi, koji su prepuni aluminijuma).

Trovanje teškim metalima simptomi i prvi znaci

Koliko je opasan aluminijum 

Prema mišljenju naučnika iz Medicinskog centra Univerziteta Langon u Njujorku, trovanje aluminijumom je veoma ozbiljno. Ovaj laki metal izaziva konfuziju, govorne smetnje i psihičke poremećaje.  U slučaju njegove povećane koncentracije, preporučuje se kompletno čiščenje organizma od teških metala.  Takođe, postoji bojazan kako njegova visoka koncentracija u krvi može uzrokovati Alchajmerovu i Parkinsonovu bolest.

Bakar uzrokuje brojne smetnje

Simptomi trovanja bakrom su malaksalost, nesanica (insomnija), depresija, kognitivni poremećaji, PMS, Alchajmerova bolest. Obavezno se javite lekaru ukoliko primetite neke od ovih znakova.

Trovanje olovom nije za šalu

Reč je o toksinu koji se dovodi u vezu s dubokom depresijom i anksioznim poremećajima. Trovanje olovom izaziva kognitivne poremećaje, smetnje u govoru, oštećenje sluha. Neretko se javlja hiperaktivnost, zamor, razdražljivost, letargija, otežana koncentracija, glavobolja

Živa u organizmu 

Duža izloženost živi u gasovitom stanju može biti uzrok razdražljivosti i nesanice. Javljaju se problemi u koordinaciji, drhtavica, slabi nam pamćenje i dolazi do naglih promena raspoloženja. Ukoliko vas interesuje kako izbaciti živu iz organizma, posavetujte se sa vašim izabranim lekarom. Poslednjih godina se kao izuzetan detoksikator pokazao mineral zeolit.

Koji su simptomi trovanja kamdijumom

Kamdijum uzrokuje slične simptome kao i teški metali u organizmu. To su: anksioznost i iritacija, otežana koncentracija, depresija, zamor, nesanica, zaboravnost ili gubitak pamćenja.

Arsen u organizmu je izuzetno opasan

Trovanje arsenom može biti smrtonosno ako se ne leči na vreme. Postoji više načina da neko u svoje telo unese previše ovog toksina , čak i preko hrane i pića. Ukoliko je prisutan u većoj koncentraciji, obavezno se radi čišćenje organizma od teških metala i toksina.

Brzinu trovanja može podstaknuti i to ako osoba živi u industrijskoj oblasti, a arsen se još nalazi i u pijačoj vodi. Trovanje arsenom izaziva različite mentalne probleme, uključujući i zbunjenost, vrtoglavicu, glavobolje, grčeve i noćno slepilo.

Recept za čiščenje organizma od teških metala

Radi se o izvanrednom soku za detoksikaciju, koji je veoma efikasan za izbacivanje teških metala i toksina. Evo i koji će vam sastojci biti potrebni:

2 male cvekle (ili 1 velika),
500 g listova kelja, sitno iseckanih,
225 g celera, sitno iseckanog,
1 krastavac srednje veličine,oljušten i sitno iseckan,
1/2 limete,
1 veza peršuna,
1 veza korijandera,
komad korena đumbira (oko 5 cm),
1 do 2 kašike čija semenki (po želji),
2 dl vode.

Priprema detox napitka

:

Sve sastojke, osim čija semenki, stavite u sokovnik ili ih izmiksajte u jačem blenderu. Potom dodajte semenke chia, promešajte i ostavite nek sve odstoji desetak minuta. Celu količinu popijte u toku dana.

Ovo je izvanredna detoks metoda, posle koje se nećete osećati malaksalo i umorno. Imaćete više snage i energije za svaki novi izazov. Ovako napravljen napitak, podjednako je dobar za čišćenje organizma od teških metala, kao i toksina. Terapija se sme ponoviti sa vremena na vreme, ali nikako nemojte preterivati sa konzumacijom.

čišćenje organizma od teških metala recept

Kako očistiti organizam od toksina i teških metala

Studije su pokazale kako nivo žive, olova i aluminijuma u urinu znatno raste nakon konzumiranja korijandera. Isto važi i za algu hlorelu. Ona ima sposobnost apsorbovanja teških metala, pa se koristi i za pročišćavanje industrijskih otpadnih voda.

Stručnjaci nam za čišćenje organizma od teških metala preporučuju uzimanje korijandera i hlorele tokom 40 dana. Taj se proces ponavlja najviše do dva-tri puta godišnje.

Dodatni saveti i napomene

  1. Kako biste sprečili novu intoksikaciju, smanjite unos morske ribe, tunjevine iz konzervi i skuše.
  2. Obavezno zamenite amalgamske plombe kod vašeg stomatologa, jer sadrže opasnu živu koja je toksična.
  3. Teški metali u organizmu su nam ipak u malim količinama potrebni. Pomoću njih telo nesmetano obavlja sve svoje funkcije. Stoga, ne preterujte sa detox napicima, kako biste ih potpuno eliminisali.
  4. Za čišćenje organizma od teških metala kod dece, dobro se pokazao korijander u zrnu.  Ipak, ne preduzimajte ništa na svoju ruku, bez prethodnog savetovanja sa dečjim pedijatrom.

Preporučujemo vam i naš raniji tekst: najbolji prirodni detoksikatori.