Brojsov čaj za bubrege i čišćenje organizma

Brojsov čaj je jedna pažljivo spojena biljna mešavina, koja će vašem telu pružiti najviši nivo zdravlja. U alternativnoj medicini smatra se prirodnim lekom protiv kancera koji će pomoći onda kada vam je to najpotrebnije..

Ovaj napitak se sastoji od nekoliko biljaka: nane, matičnjaka, kantariona i žalfije. Svaka od ovih biljaka sa sobom nosi pregršt benefita, a zajedno podupruju i povećavaju ukupno lekovito dejstvo.

Najčešće ga koriste oni teško bolesni, koji su se uhvatili u koštac sa kancerom, leukemijom, bolesnim bubrezim i drugim sličnim razaračima organizma. Međutim, čaj za čišćenje bubrega dr Brojsa piju i oni koji samo žele ono najbolje od prirode. Ovaj blagotvorni napitak pružića prevenciju na najvišem nivou.

Ono što još prati Brojsov čaj jeste i to da je reč o alternativnoj, prirodnoj medicini koju lekarska profesija nije prihvatila za lečenje pojedinih bolesti. No, i dalje je veliki broj onih koji veruju u moć ovih biljaka i to šta one mogu učiniti ukoliko se piju pod posebnim pravilima.

U ovom tekstu ćete naučiti kako da pravilno pripremite i pijete Brojsov čaj za bubrege i detoks. Isto tako saznaćete šta je to Brojsov sok i koje sve bolesti ove mešavine ublažavaju i leče. Ali pre toga saznaćemo kako je jedan lekar uz pomoć tek nekoliko biljaka uspeo da pomogne velikom broju ljudi.

Ko je bio Rudolf Brojs?

Reč je o austrijskom lekaru skromnog porekla, ali velikog verovanja u to da priroda ima moć da potpuno izleči naš organizam. Tako je nastala i terapija po Brojsu – rigidan princip ishrane namenjen onima koji pate od kancera.

Ovaj lekar je još 1950. godine tvrdio da je uspešno izlečio više od 2.000 pacijenata. Prema njegovoj proceni, 1986. je bilo čak 40 hiljada pacijenata koje je Brojsova terapija izlečila od kancera i drugih invazivnih bolesti. Kao dokaz, ostavio je svedočanstva koja su napisana od 1971. do 1985. godine u njegovim knjigama.

Ono što je zanimljivo jeste da je ovaj lekar, koji je preminuo još 1990. godine u svojim knjigama tvrdi da terapija može propasti ukoliko se instrukcije ne prate dovoljno precizno. Takoreći Brojsova dijeta ima efekta samo ako se striktno pridržavate svih propisanih pravila, u suprotnom reziltati izostaju..

Naposletku, Brojs je tokom svog života verovao da na ovaj način može biti izlečeno i do milion bolesnih ljudi.

Brojsov čaj za čišćenje bubrega

Kako funkcioniše totalna terapija izlečenja od kancera?

Čitava ishrana tokom 42 dana koliko traje tretman se sastoji isključivo od voća i povrća kao i biljnih mešavina. One se konzumiraju kroz Brojsov čaj.

Zbog čega ovako rigidan tretman? Prema Brojsovom zaključku telo napadnuto kancerom treba osloboditi svih namirnica koje hrane kancerogene ćelije proteinima. Međutim to treba sprovoditi onom ishranom koja neće uništiti zdrave ćelije.

Rudolf Brojs je tome posvetio celu knjigu koja je prodata preko milion primeraka. U njoj se nalazi više od 45000 svedočenja da ovaj metod zapravo ima uspeha. Knjiga, kao i metoda sa receptima se koriste i dan danas.

Šta sve podrazumeva Brojsova dijeta od 42 dana?

Mnogi ovu dijetu nazivaju izgladnjivanjem.  Ipak reč je o više načinu ishrane koju već primenjuju oni koji su isključivo na sirovoj hrani. Frutarijanci i drugi slični pravci u ishrani koji ne uključuju mlečne i mesne proizvode.

Brojsova terapija prihvata samo sirovo voće, povrće odnosno njihove sokove i Brojsov  čaj i druge biljne mešavine. No svo povrće bi trebalo biti organsko, bez semena i kore. Najveća količina soka na dan koja se konzumira je 500 mililitara.

Kako se ćelije hrane čvrstom hranom, hrana u obliku tečnosti ih izbegava i hrani isključivo zdrave ćelije i time ih jača u borbi protiv kancera.

No, kako biste se podvrgli ovoj terapiji morate imati snažnu volju i rešenost u istrajavanju. Reč  je ipak o hrani koja ne utoljava glad i ne oduševljava ukusom. Ako sve to možete prevazići, onda ste zaista pobednik.

Brojsov sok za borbu protiv kancera

Za ovaj čuveni napitak potrebni su vam ovi sastojci: cvekla, šargarepa, celer, sirov krompir i rotkvica. Od njih se pravi prirodni sok koji mora biti u sledećoj srazmeri:

  • 55 odsto cvekle,
  • 20 posto šargarepe,
  • 20 procenata korena celera,
  • 3 posto sirovog krompira,
  • i svega 2 procenta rotkvica.

Ova kombinacija povrća zajedno nema šećer uopšte. No, imajte u vidu da je vremenom voće u potpunosti isključeno iz ove dijete. Takoreći ostao je samo povrtni sok na osnovu iskustva drugih.

Jednostavno – šećer hrani kancerogene ćelije, a zdravim ćelijama nije toliko potrebna glukoza. Ipak, nije reč o proverenim teorijama i uvek je najbolje da o metodama lečenja proverite sa svojim lekarom.

Oni koji su primenjivali ovu dijetu, osim Brojsovog čaja, koristili su i zeleni čaj. On nastupa onda kada se kancerogene ćelije oslabe.

Brojsova totalna terapija dakle potpuno isključuje čvrstu i brzu hranu. Po nekima čak i voće za celih 42 dana, jer inače nema efekta.

Šta sve ulazi u sastav Brojsovog čaja

Brojs je u terapiju lečenja tela od invazivnih bolesti uključio četiri vrste čajnih napitaka. Prisutne su i mnoge druge biljke koje možete pronaći u njegovoj knjizi.

Zašto baš ove biljke?

  •  Kantarion ima antiseptička, analgetička i blaga sedativna svojstva. Leči i oporavlja organizam iznutra, čisteći ga od infekcija, virusa i bakterija. On se preporučuje obolelima od kardiovaskularnih bolesti, čireva i upala u crevima, želudcu i stomaku.
  • Nana je tako snažan borac protiv virusa i toksina u telu. Čisti organizam, jača ga i umiruje um i telo. Preporučuje se pri teškim bolestima disajnih puteva, astme i upale pluća.
  • Žalfiju još nazivaju i biljkom spasa ali je kao i nana i kantarion bogata antiseptičkim esensijalnim uljem. Upravo zbog toga su ove biljke jedne od najjačih, stoga i uvršte u Brojsov čaj. Brojs je smatrao – dokle god ima žalfije, spašeni smo. Možda preteruje, ali ova biljka zaista pomaže pri upali grla, i problema sa disajnim putevima.
  • Matičnjak takođe obiluje esencijalnim lekovitim uljem koji se snažno bori protiv toksina, virusa i bakterija koje napadaju telo. Osim što leči, isto kao i gore navedene biljke smiruje um, opušta i rešava stresa, još jednog okidača bolesti.

Koje su još dobrobiti Brojsovog čaja za zdravlje?

Osim u lečenju invazivnih bolesti, kancera, leukemije, problema sa bubrezima i želudcem, ovaj napitak je delotvoran i za zdrave osobe. Brojsove čajne mešavine jednostavno održavaju telo zdravim, čiste ga od toksina i jačaju.

Dodatni savet:  Poenta ovog čaja jeste što preciznija razmera bilja kako bi efekat bio pravi.

Kako se pravi Brojsov čaj za čišćenje organizma

Brojsov čaj priprema se vrlo jednostavno, ali po tačno datom receptu od stručno odabranih i pripremljenih biljaka. Pije se nekoliko puta dnevno umesto vode.

Imajte u vidu da biljke možete pribaviti i sami, ali zbog preciznosti, probajte naći gotove mešavine.

Recept – Brojsov čaj za bubrege

Ovaj blagotvorni naptiak je uspešan u ublažavanju tegova i lečenja tegoba sa bubrezima.

Evo šta vam je potrebno za ovaj čaj, sastojci su:

preslica 15g,

kopriva 10g,

troskot 8g,

kantarion 6g.

Postupak pripreme:

Dodati po prstohvat mešavine ovih biljaka i preliti sa 1 šoljom vruće vode i ostaviti neka odstoji 10 minuta. Nakon toga procediti i talog vratiti pa ponovo preliti sa još dve polje kipuće vode i kuvati još 10 minuta. Sve to procediti u isti sud i pomešati sa predhodno oceđenim čajem.

Brojsov čaj za  detoksikaciju i oporavak od kancera 

Sastojci:

žalfija (kadulja),

kantarion,

nana,

matičnjak.

Priprema:

Dodati jednu kašike žalfije u pola litre ključale vode i ostaviti nek vri još tri minuta. Nakon skidanja s vatre u tu vodu dodati po jedan prstohvat kantariona, nane i matičnjaka. Ostaviti poklopljeno 10 minuta, pa potom procediti.

Napravite čaj za pluća po receptu dr Brojsa

Za ovu čajnu mešavinu trebaće vam 7 lekovitih biljaka, precizno ih izmerite moraju biti u identičnoj srazmeri.

Muška bokvica ,

Ženska bokvica ,

Islandska mahovina,

Plućnjak,

Dobričica,

Divizma,

Meum Mutellina.

Evo kako se pravi Brojsov čaj za pluća:

Prstohvat navedenog bilja, trebate preliti sa 1 šoljom vruće vode i ostaviti neka odstoji 10 minuta. Nakon toga dobro procedite i polagano pijte u gutljajima.

Važna napomena:

Koristi se podjednaka količina biljaka, a nisu obavezne sve biljke iako je bolje sve uvrstiti na dnevnom nivou.

Kako se pravilno doziraju čajne mešavine i sokovi

Važnost pravilnog i pravovremenog doziranja napitaka je nešto što je stalno isticao dr Breuss.

Prema Brojsovoj knjizi, ovako se piju njegove biljne mešavine kao sok ili čaj:

07.00 Čaj za bubrege 1dl – pola šolje.
08.00 Čaj od žalfije 4dl – 2 šolje.
09.00 Breuss sok 2 gutljaja – 2 supene kašika.
09.10 Čaj od ljuske krompira 2dl – 1 šolja.
10.00 Čaj od zdravca 2 gutljaja – 2 supene kašike.
11.00 Čaj za pluća 2dl – 1 šolja.
11.30 Čaj od nevena 2dl – 1 šolja.
12.30 Breuss sok 2 gutljaja – 2 supene kašika.
14.00 Brojsov čaj za bubrege 1dl – pola šolje.
15.00 Čaj od žalfije 4dl – 2 šolje.
16.00 Breuss sok 2 gutljaja – 2 supene kašika.
17.00 Čaj od zdravca 2 gutljaja – 2 supene kašike.
18.00 Čaj za pluća 2dl – 1 šolja.
18.30 Čaj od nevena 2dl – 1 šolja.
19.30 Breuss sok 2 gutljaja – 2 supene kašika.
21.00 Čaj za bubrege 1dl – pola šolje.

Kako se pravi brojsov sok?

Potrebni sastojci za izradu soka:

300 grama cvekle,

100 grama šargarepe,

100 grama celera,

30 g crne rotkve,

1 krompir veličine jajeta.

Priprema soka je jednostavna:

Sve pomešati i provući kroz sokovnik. Krompir dodati samo u slučaju tretiranja bolesti jetre.

Ovaj prirodni sok je obavezan deo totalne terapije, kao što je to i Brojsov čaj. Pridržavajte se navedenih količina, ali  i tačne satnice kada se ovi napici uzima, koju navodi autor u svojoj knjizi.

Brojsova supa 

U Brojsovoj terapiji zabranjeno je SVE osim soka od povrća i određenih čajeva. Oni moraju biti napravljeni po tačno određenom receptu i sa tačnim doziranim i vremenskim redosledom uzimanja. Ova čorbica predstavlja idealan prelaz sa čajeva i sokova nakon 42 dana totalne terapije.

Kako napraviti ovu supu?

  • Iseckati glavicu luka na krupne komade zajedno sa ljuskom. Kratko propržiti i preliti potom sa litrom hladne vode i kuvati dok se luk u potpunosti ne skuva. Dodati bilje sveže kao začine, procediti i popiti samo bistru čorbu.

Ova čorba je svakako zdrava, pa nije na odmet i da je preventivno konzumirate.

Šta kažu oni koji su probali Brojsovu terapiju?

Iskustva korisnika su u većini slučajeva dobra, prenosimo vam ih u celosti…

Uveče sam  išla na spavnje najkasnije u 22h, ustajala u 8h, pila Brojsov čaj, ako je potrebno izvršila klistiranje. U 10h sam pila prvu turu soka od 250ml,a drugih 250ml, sam pila u 16h. Tako mi je najvise odgovaralo, a izmedju toga pila sam čajeve!

Odlično sam se osećala, meditirala sam obavezno tri puta dnevno i sebe zamisljala kao potpuno zdravu osobu! Imala sam ponekad u toku dana malaksalost da nisam mogla mnogo da pricam, ali to je kratko trajalo.

Rezultat posle 42 dana bio je sledeci:) Tumor se potpuno povukao i dan danas ga nemam.

Jelisaveta, 40

 

Na Brojsovoj dijeti sam vec 8. dan, u cilju detoksinacije organizma. Nemam krize gladi i odlično se osećam. Jedino ujutru nakon ustajanja osećam slabost, koja prođe nakon konzumiranja prve ture čajeva i soka.

Pridrazavam se uputstava i redosleda uzimanja cajeva iz Brojsove knjige. Pijem samo količine koje se dobiju jednim kuvanjem čajeva . Za bubrege, zdravac, mesavina zalfije i za pluća, sa potrebnim razmacima od 10-15 min izmedju svakog. Svaki po gutalj-dva (izuzev čaja za bubrege koji pijem ujutru, u podne i uvece po pola solje).

Maja 38

Šta jesti posle Brojsove terapije?

Budući da je telo naviklo na tečnu hranu, u početku nakon terapije treba uključiti lagane namirnice. Najbolje su se pokazale supe i čorbe, bez dodavanja hleba. Za užinu se preporučuje sveža šargarepa, karfiol ili brokoli, dok se sa čajevima nastavlja ali u manjim količinama.

Ko ne bi smeo koristiti metode lečenja po Brojsu?

Brojs ne preporučuje da se sa ovom terapijom počinje ako ste tek operisani već nakon dva do pet meseci. Osim toga, ova dijeta se preporučuje u kombinaciji sa svežim vazduhom, boravkom na planini dosta vežbanja i bez pušenja.

Takođe, ako pijete Brojsov čaj i sokove preporučuje se izbegavanje svih hemijskih supstonci u okolini. Počev od sredstava za čišćenje, preko osveživača u kući.

Brojs međutim ide i do krajnosti da osobe koje su se izlečile od raka ne trebaju podgrevati namirnice. Takođe ne smeju jesti neslanu i laganu hranu uz povrtne sokove.

Drugih kontraefekata nema već za par dana upotrebe, bez obzira na stanje organizma, rezultati će biti očigledni.

Gde kupiti Brojsov čaj i po kojoj ceni?

Gotove Brojsove sokove je teško nabaviti, ali postoji uvoz iz Nemačke u pojedinim prodavnicama zdrave hrane i apotekama. Ako pronađete i druge brendove, samo proverite da li je sastav isti prema onom koji je Brojs preporučio.

Cena soka je u proseku više od 500 dinara, a jedna flaša može potrajati i do dva dana. Sok možete praviti i sami, ali morate biti vrlo precizni.

Kada je u pitanju Brojsov čaj, oni koji su ga već potražili tvrde da se može kupiti preko Instituta Josif Pančić. Takođe,  isti se može naći u pojedinim prodavnicama zdrave hrane koje su dobro snabdevene.

Brojsova dijeta za mršavljenje

Brojsova terapija protiv raka jeste za hrabre i odvažne, ljude kojima je živoz na koncu. No brojsov čaj i sok mogu poslužiti i kao svakodnevna preventiva i detoksikacija. Ono što ovu terapiju razlikuje od nekih drugih jesu okolnosti i način na koji se lečenje primenjuje.

Pre započinjanjnja ozbiljne terapije po Brojsu, izučite knjigu ili se posavetujte sa onima koji su kroz to već prošli. Kada su u pitanju čaj ili sok, dovoljno ih je uvrstiti ujutru i uveče. Uživajte u dozi zdravlja koju pružaju.