kako ukloniti kurje oko

Kako ukloniti kurje oko na stopalu prirodnim putem

U svakoj apoteci postoji prostor na polici koji je  posvećen da pažljivo zbrine žuljeve i kurje oko na stopalu. To je dobro mesto da započnete potragu za olakšanjem. Najčešći uzrok za  nijhov nastanak je nošenje neudobne i uske obuće kao što su štikle. Istraživanja su pokazala da je pojava žuljeva kod žena češća nego kod muškaraca , baš iz razloga što štikle vrše pritisak na stopala. Polako na scenu stupa period godine kad svaka nepravilnost i svaka izbočina na našim stopalima dolazi do izražaja, još ako je pri tome i bolna nastaje problem. Ali potraga za sastojcima za lečenje može vas odvesti mnogo dalje na tom polju. Evo nekih od načina kako izlečiti kurje oko prirodnim putem….

KAKO NASTAJE KURJE OKO NA STOPALU 

Kada vaš organizam pokušava da se odbrani od povrede, on ponekad stvara čudan okop. Najpovršniji sloj kože nagomilava debelu tvrđavu mrtvih ćelija kad god se previše ili prečesto tare. To je ono što se depava kada neodgovarajuća cipela stalno tare o isti nožni prst ili kada grablje sa metalnom drškom trenjem napravi povredu na unutrašnjoj strani vašeg palca na ruci. Epidermis postepeno gradi žulj. On može da se razvije u neprijatno kurje oko na stopalu, koje je jednostavno žulj sa tvrdim jezgrom. Ako kurje oko pritiska kost ili nerv ispod kože, može biti bolan kao kada se komad šljunka nađe između nožnih prstiju.  Osim nelagodnog bola, prepoznaćete da ga imate i po oteklini i promeni boje kože na mestu gde se nalazi. Osim što  postoji tvrdo kurje oko na stopalu, a mekane kurje oči javljaju se između vaših nožnih prstiju čije se kosti dodiruju sve dok koža ne zadeblja. One se nazivaju “mekanim ” jer je koža između nožnih prstiju obično vlažnija.

Za osobe sa dijabetesom žuljevi i kurje oči na stopalima su posebno opasni. Loša cirkulacija vas dovodi u veliki rizik od infekcije stopala, a opasno je pokušavati samostalno lečenje nesterilisanim instrumentima kojima bi mogle da se unesu bakterije. Stoga ako ukoliko imate dijabetes, najbolje bi bilo da stupite u kontakt sa svojim lekarom ako imate žulj ili kurje oko na stopalu. Ostali mogu da pokušaju da se leče kod kuće , pod uslovom da potraže medicinski savet ako žulj ili kurje oko izgledaju upaljeno, što je moguć znak infekcije.

KAKO IZLEČITI KURJE OKO 

Ako su vam pogođena stopala, potrebno vam je pravo ulje da biste omekšali tvdu kožu, prilagođeni flasteri za celodnevnu zaštitu, zajedno sa čarapama, cipelama i ulošcima za cipele da vas zaštite od bola.  Da kurje oko na stopalu zna da bude neugodno, uverili su se mnogi.kurje oko na stopalu

 1.  Umesto da ih turpijate, kurje oči i žuljeve možete potapati i vlažiti sve dok ne postanu mekani. Za kurje oči na nožnim prstima koristite maslinovo ulje kao omekšivač, zajedno sa jastučetom za kurje oči kao sredstvom za zaštitu. Da biste zaštitili kurje oko , biće vam potrebni jastučići u obliku krofne koji ne sadrže lek, možete da ih pronađete u apotekama. Postavite jedan od ovih jastučića oko kurjeg oka, parčetom vate nanesite nekoliko kapi ricinusovog ulja, a zatim stavite flaster preko jastučeta da bi ga držao na mestu. Mala jastučasta krofna okružuje kurje oko i štiti ga od pritiska dok istovremeno unutra zadržava ricinusovo ulje koje vlaži kožu. Ricinusovo ulje može da procuri kroz povez i izazove fleke, pa stoga nosite stare čarape dok isprobavate ovaj tretman za kurje oko na stopalu.
 2. Drugi dobar način za omekšavanje žulja i kurjih očiju je potapanje u vodu koja sadrži gorku so.
 3. Potražite flastere za kurje oko na stopalu koji sadrže salicialnu kiselinu. Stavite flaster posle kupanja ili tuširanja i uverite se da on leži samo na površini sa tvrdim žuljem , a ne na mekoj okolnoj koži. Salicilna kiselina bi na normalnoj koži mogla da izazove ranu ili opekotinu.
 4. Drugi izvor salicne kiseline je aspirin. Da biste napravili sopstveno sredstvo za omekšavanje kurjeg oka na stopalu, izmrvite 5 aspirina u fini prah. Temeljno izmešajte prah sa polovinom kafene kašike oka od limuna i polovinom kafene kašike vode. Utapkajte pastu na zadebljalu kožu , uvijte stopalo u plastičnu foliju, pa prekrijte ugrejanim peškirom. Uklonite povez posle 10 minuta i nežno sastružite ljuspastu kožu kamenom plavcom.
 5. Probajte da nosite čarape koje imao veoma debeo, postavljen taban. One  bi mogle da zaustave pogoršanje vaših kurjih očiju.

KAKO  LEČITI KURJE OČI PRIRODNIM PUTEM 

Za ovaj recept sve što vam je potrebno je flaster i čuvarkuća. Čuvarkuća je veoma korisna biljka koja ne zahteva apsolutno nikakvu pažnju. Najčešće je možemo pronaći na zidovima i krovovima kuća.Više o čuvarkući  možete da pročitate ovde .

Priprema:

Uzmite jedan list čuvarkuće i skinite mu tanku kožicu koja ga okružuje sa jedne strane. Potom listić stavite na neprijatno kurje oko na stopalu tako da strana koja je bez kožice ide na njega. Zatim zalepite flaster preko lista i ostavite jedan ceo dan, pa uveče ga zamenite novim. Obavezno je da nosite flaster u toku noći, jer je tada efekat najbolji. Za 3 do 4 dana kurje oko bi trebalo da nestane zajedno sa korenom, mesto na kojem se nalazilo popuniće se zdravim tkivom. Ovo je veoma star i isproban recept koji daje rezultate u kratkom roku.

Evo još nekoliko recepata kako se rešiti kurjeg oka

 1. Dobro usitnite 4 sveža lista bršljana i svako veče pre spavanja stavite ga na kurje oko na tabanu. Umotajte gazom i ostavite preko noći. Postupak ponavljate deset dana.
 2. Operite stopala, pa prepolovite jedno zrno suvog grožđa i izrezanu stranu direktno na bolno kurje oko na stopalu. Pričvrstite flastetom i povaljajte više puta postupak do ne opadne kurje oko.
 3. Mešavinju od 3 velike kašike roktve koje ste predhodno narendali i korena rena stavite na jedan komad gaze. Bolno mesto premažite maslinovim uljem i preko njega stavite gazu sa ovom mešavinom. Ovaj melem za kurje okodržite oko 2h uveče i ujutru.
 4. Sok od jednog limuna i malo soli pomešajte i stavite na jedan kolut crnog luka. Pričvrstite flasterom na kurje oko na stopalu  i postupak ponavljate oko sedam do osam puta.
 5. Kupite propolis kod pčelara i napravite kuglicu od njega i stavite na bolno kurje oko. Zalepite dobro flaster preko toga i ostavite da stoji na nozi 48h. Posle toga, skinite operite stopala i ponovite. Za deset dana kurje oko sa stopala treba da isčezne sve sa korenom. Nemojte da kvasite zavijeno mesto , dobro ga zalepite da ne bi vazduh prolazio do propolisa.
 6. Narodni lek za kurje oko na stopalu je i suva šljiva. Uzmite jednu polovinu suve šljive i prislonite na kurje oko , zatim ga pričvrstite flasterom. Svako veče pre spavanja zamenite šljivu i za par dana žuljevi nestaju.

Moć prevencije

Jedan od načina da sprečite pojavu zadebljanja kože i zanoktica  je potapanje stopala u toplu vodu jednom nedeljno. Posle toga treba da stavite hidrantantu kremu.  Izaberite cipele koje vam odgovaraju. Trebalo bi da između najdužeg nožnog prsta i vrha cipele ostaje prostor širine palca na ruci. Cipele treba da budu dovoljno široke, tako da nožni prsti i zglobovi nisu pritisnuti sa strane. Ali ako su cipele previše široke, vaša stopala će “šetati” po njima i trljati se o njihove strane.  Za đene je proporučljivo da čuvaju cipele sa visokim potpeticama za specijalne prilike. Trebalo, bi međutim čak i za specijalne prilike da izaberete cipele sa visokim potpeticama, dobro postavljenje napred da bi ste smanjili pritisak na prste i samim tim sprečili da kurje oko na stopalu nastane. Da bi sprečili kurje oko na ruci, kada radite u bašti nosite debelo postavljenje rukavice.

Neki ljudi mogu vam mogu savetovati da sami isečete žuljeve i kurje oči nožem za žuljeve, žiletom ili makazama. Nemojte to ni pokušavati. Bez obzira na to koliko su fenomenalne vaše hiruške sposobnosti, imate šta pametnije da radite nego da vežbate na svom sopstvenom mesu. Postoji realna opasnost od infekcije zbog pogrešnog rukovanja oštrim predmetima. Tako da je bolje da prvo probate da kurje oči na stopalu rešite prirodnim putem

Sponzorisani linkovi: