za brži rast noktiju

Saveti za brži rast noktiju na rukama

Za brži rast noktiju i njihovo  jačanje danas postoje mnogobrojni kozmetički preparati,koji najčešće cenovno nisu pristupačni svima nama.U ovom članku daćemo vam nekoliko odličnih saveta kako ojačati nokte kod kuće,bez pomenutih skupih proizvoda.Treba vam samo malo dobre volje i rezultata će sigurno da bude.Za jačanje noktiju prirodnim putem od velike važnosti je  pravilna ishrana ,stoga pažljivo odaberite jelovnik  bogat voćem i povrćem, uz pijenje mnogo  “dragocene ” tečnosti tj. vode. Mnoge žene nisu ljubitelji nadogradnje noktiju, a želele bi da imaju duge nokte na rukama njima svakako preporučujemo da pročitaju ovaj članak.

ŠTA KORISTITI ZA BRŽI RAST NOKTIJU 

Beli luk , iako intenzivnog mirisa je odličan prirodni lek za brži rast noktiju.Ne sekirajte se puno zbog njegovog mirisa ,ništa se neće osetiti jer vrlo brzo isparava .Evo kako se recept priprema:

Sve što vam je potrebno je da jedan čen belog luka sitno iseckate ida ga stavite u neki korišćeni bezbojni lak.Potrebno je da ostavite beli luk za brzi rast noktijubeli luk da ostoji oko 48h . Preporučujemo vam da svaki drugi dan premazujete vaše nokte ovim regeneratorom i ojačaćete nokte. Nije potrebno da skidate slojeve  sve do petog premazivanja noktiju. Za veoma kratko vreme oko 3 nedelje nećete moći da prepoznate vaše nokte, imaćete jake i čvrste nokte koji se više neće listati.

Recept br.2

Sve što treba da uradite je da zgnječite  čen belog luka i utrljate na nokte, držite oko pola sata. a zatim operete ruke.Kako biste se lakše oslobodili mirisa, satavite malo limuna i utrljajte ga po rukama. Ovo popularno povrće jača i učvršćuje nokte. Ili napravite regenerator za jačanje i brži rast noktiju od belog luka.

Ako i dalje nemate rezultata i tražite odgovor kako da nokti brže rastu,preporučujemo još jedan proveren recept

200 ml tople vode
2 supene kašike morske soli
kriška limuna
nekoliko kapi maslinovog ulja

U manju posudu rastvorite so, i spustite vrhove vaših prstiju u nju. Potrebno je da ih držite  oko 10 minuta u vodi.

ISHRANA ZA BRŽI RAST NOKTIJU

Još jedan od načina sa kojima možete da poboljšate kvalitet vaših noktiju osim preparata za brži rast noktiju  na rukama nalazi se i u hrani. Ekstremne dijete, nedostatak proteina i hladnoća znaju negativno da utiču na  kvalitet i jačinu noktiju. Bitno je da u organizam unesete dovoljnu količinu proteina i minerala koji izgrađuju nokte, a neki od njih su i silicijum,gvožđe, sumpor, cink, kao i esencijalne masne kiseline. Naravno, obavezan i neizostavan je i unos kalcijuma. Da bi nokti brže rasli potrebni su im i vitamini za rast noktiju kao što su vitamin D koji pomaže da nokti budu jači i ubrzano rastu. Najbolji način je da se vaše telo napuni ovim korisnim vitaminom tako što ćete se redovno izlagati suncu.  Još jedan od vitamina koji ubrzavaju rast noktiju je i vitamin C kojeg ima u izobilju raznom voću i povrću kao što je limun, narandža, jagoda, kiviju, paprici… Vitamin C podstiče proizvodnju kolagena, koji i ne samo da pomaže kod jačanja noktiju već i kožu čini lepšom, čvršćom, a samim tim i zdravijom.

Dokazano je da ako se bavite sa šivenjem, sviranjem ili gimnastikom,podstičete cirkulaciju u rukama i prstima, a samim tim ćete postići brži rast noktiju.

Sponzorisani linkovi:
Sponzorisano: