Komadi donjeg veša koje bi svaka žena trebalo da poseduje

Donji veš je osnova svakog autfita. Baš kao što nam omiljena haljina može pomoći da se osećamo lepo i privlačno, kvalitetan ženski donji veš može učiniti da se osećamo posebno ženstveno i osigurati još bolje prilagođavanje garderobe liniji tela. Iako je prva asocijacija na donji veš jednostavni komplet gaćica i brushaltera, donji veš je ustvari kišobran pojam koji obuhvata veliki broj modela različite forme i namene. Pod donjim vešom se tako podrazumevaju i određeni modeli spavaćica i aksesoara.  Kada biramo ženski donji veš ne treba da mislimo samo na prosto uklapanje boja, već pažljiv odabir modela koji će najbolje istaći figuru i biti u skladu sa prilikom u kojoj se nosi. U nastavku teksta, otkrijte koji su to komadi donjeg veša koje bi svaka žena trebalo da ima u svom ormanu. 

#1 Komplet donjeg veša – osnova svake kolekcije veša

Osnova svake kolekcije veša jeste udoban komplet donjeg veša sa istovetnim gornjim i donjim delom. Ovakav komplet donjeg veša, napravljen od nežnih i prijatnih materijala, pruža instant zadovoljstvo i uliva samopouzdanje, a u zavisnosti od kroja i dezena, njegova namena može varirati.Pa tako jednobojni komplet pamučnog donjeg veša može biti odličan za svakodnevno nošenje uz omiljeni par farmerica i majicu, budući da garantuje nosivost i uklopivost, dok isti takav komplet oplemenjen čipkanim detaljima, ili satenom, može biti odlična podloga za svečanije autfite i zavodljiv izgled.ženski donji veš crne boje

#2 Balkonet grudnjak – garantovana uklopivost i nosivost 

Balkonet grudnjak je gornji deo veša koji je karakterističan po tome što omogućava podršku telu i fino prijanja uz njegovu liniju. Najčešće ovaj model ima opciju podesivih bratela. One se mogu ukloniti, tako da garantuje nosivost uz sve komade garderobe, od majica i košulja, do svečanijih haljina otvorenih ramena i leđa. Upravo zbog ove mogućnosti prilagodljivosti, balkonet grudnjak predstavlja jedan od osnovnih i praktičnih komada donjeg veša u koje svaka dama mora uložiti novac.

 

#3 Halteri – neprevaziđeni simbol senzualnosti

Halteri su bili i ostali simbol senzualnosti i ženstvenosti. Ovaj aksesoar izazovnog kroja uglavnom se nosi u kombinaciji sa dugačkim čarapama, a zajedno daju sofisticirani i atraktivni izgled i naglašavaju anatomiju tela. Suspender pojas, najčešće je skrojen od zavodljivih materijala poput satena i čipke, i dodatno naglašava struk, a trakice povezane sa njim na svojim krajevima sadrže kopče kojima se pričvršćavaju na čarape, doprinoseći uzbudljivom izgledu. Prvobitno kreiran iz praktičnih razloga, kako bi sprečavao čarape da se pomeraju, između ostalog i prilikom nošenja čizmi iznad kolena, danas, ovaj aksesoar predstavlja neprevaziđeni simbol seksipila. 

#4 Bustier – romantičan i zavodljiv komad donjeg veša

Bustier je komad donjeg veša koji je kombinacija korseta i grudnjaka.Ojačanje ispod klasičnog brushaltera, doprinosi dodatnoj potpori gornjem delu tela, istovremeno naglašavajući ženstvenu liniju tela i kreirajući iluziju tanjeg struka. Vizuelno manji struk doprinosi silueti peščanog sata, zbog čega je posebno atraktivan.Deo koij podseća na korset i koji se nalazi ispod dela grudi, obično je skrojen od čipke, pa ukoliko je nežne pastelne boje, može istovremeno biti romantičan i zavodljiv komad donjeg veša, dodatno naglašavajući ženstvenost.zenske duge čarape

#5 Negliže – ženstvena, nežna i elegantna spavaćica 

Negliže je popularna intimna odeća, koja je najčešće u formi elegantne i zavodljive noćne haljine, odnosno spavaćice. Najčešće napravljen od laganijih i prijatnih materijala, kakve su čipka i svila, negliže se lako može kombinovati sa drugim komadima garderobe, ispod kojih se može nositi bez problema.Postoje različiti stilovi i modeli negližea, a u zavisnosti od tipa građe može vam stajati bolje duži ili kraći kroj negližea. Kraći krojevi, pogodniji su za žene koje žele da naglase noge, dok jako dugi negližei vizuelno izdužuju figuru, a ukoliko se nose u kombinaciji sa pojasom, mogu dodatno naglasiti struk i kreirati iluziju peščanog sata.Nema sumnje, negliže je jedan od najprefinjenijih i najženstvenijih komada donjeg veša i zbog toga bi svaka žena trebalo da uloži u jedan ovakav model. 

#6 Bodi – komad veša koji po potrebi može biti i praktičan i atraktivan

Bodi je jednodelni komad donjeg veša, koji u zavisnosti od kroja i materijala može biti i jako praktičan, pogodan za svakodnevno nošenje, a može biti i jako zavodljiv komad garderobe, koji je pogodan za svečane prilike. Pa tako, klasični model bodija izrađen od finog pamuka u jednoj boji, može biti odličan za svakodnevno nošenje i uklapanje. Usput, može odlično poslužiti kao zaštita donjeg dela leđa i zagrevanje. S druge strane, bodi od satena ili detaljima od čipke, može biti jako atraktivan deo donjeg veša, koji je pogodan za svečanije prilike i uklapanje uz elegantnije komade garderobe, poput haljina, a vrlo je efektan ukoliko se nosi ispod sakoa širokog kroja. Pre nego što krenete u sledeću kupovinu donjeg veša, razmislite koji od ovih modela i krojeva bi najbolje odgovarali vašoj figuri, kao i koji deo tela biste voleli da naglasite. Takođe, pre odabira razmislite kojim stilom bi voleli da oplemenite svoju kolekciju veša, kao i koji materijal najviše odgovara vašoj koži.Idealno je da posedujete praktičan i udoban donji veš koji ćete nositi svakodnevno, i u kome ćete se osećati prijatno, kao i jedan komplet atraktivnog donjeg veša koji ćete čuvati za posebne prilike i događaje. Nadamo se da vam je naš tekst pomogao da isplanirate svoju sledeću uspešnu kupovinu donjeg veša.