Modni trendovi koji će obeležiti 2021. godinu

Prethodna godina je primorala mnoge industrije da se prilagode savremenim tehnologijama, a neke su čak svoje delovanje u potpunosti preselile nadigitalne platforme. Jedna od tih industrija je i modna industrija koja se našla u velikom problemu usled pandemija COVID-19. Prodavnice poznatih svetskih dizajnera su za vreme karantina ostvarile značajne gubitke, a revije i okupljanja bilo kakve vrste su stavljene pauzu, čak i u svetskim modnim  centrima kao što su Pariz, Milano i Njujork, gde su se uglavnom preusmerili na online.  Kada je u pitanju prodaja odeće premium kvaliteta, kupcima širom sveta je bila dostupna samo internet kupovina. Međutim, modna industrija nije bila dugo u problemu, te su velikani ove industrije na domišljat način iskoristili sve prednosti koje internet tehnologije pružaju. Tako, najverniji fanovi mode nisu bili uskraćeni svojih omiljenih modnih događaja već su ih mogli pratiti putem uživo prenosa na platformama kao što su YouTube, Twitch i mnoge druge. Kakve su trendove ovog puta osmislili dizajneri i trendseteri i u kom smeru ih je inspirisala burna prethodna godina, istražili smo umesto vas. Nekoliko ključnih modnih trendova za 2021. godinu saznajte u nastavku teksta! 

 

manekenke na reviji

Šik kaput za kišu koji nikad ne izlazi iz mode

Kaputi za kišu su modni detalj za čiji se nastanak nalazi za Prvi svetski rat jer su napravljeni kako bi britanske vojnike zaštitili od vlage tokom kišnih meseci, ali i da bi im pružili dodatnu toplotu. Osnivač ovog vanvremenskog modnog komada je čuveni Tomas Barberi, koji je ujedno i osnivač čuvene modne kuće Barberi (Burberry) koja nosi ime po njegovom prezimenu.Postoji više vrsta kaputa za kišu, a tradicionalni stil se sastoji od desetoro dugmadi koji se nalaze na prednjoj strani, dubokih džepova na obe strane, kao i kaiša koji služi da se kaput pričvrsti oko struka. Ove sezone, kaputi za kišu su popularniji nego ikad, zato ne oklevajte i kroz vaš unikatan stil prenesite duh Londona na ulice vašeg grada.

Stvari većeg broja kao pečat stila – muške košulje na zakopčavanje 

Oversized stvari će ove sezone potpunopreuzeti modnu scenu što znači da ove godine slobodno možete da ukradete košulje vaših momaka, muških prijatelja ili očeva jer ćete osim udobnog osećaja i izgledati vrlo moderno.Postignite izgled valovite siluete koji ćete svakako ostvariti nošenjem košulja na zakopčavanje. Bilo da odlučite da ih upašete ili da ih nosite puštene ili uparene sa nekim kaišem, muške košulje većeg broja će biti pravi pečat stila modne sezone proleće/leto 2021. 

Floralni detalji – pustite prirodu da vas inspiriše 

Garderoba sa cvetnim detaljima može da bude sastavni deo svačijeg ormana tokom čitave godine. Divni detalji inspirisani prirodom odaju utisak da te veoma spiritualna osoba puna staloženosti, smirenosti i elegantnog stila. Ove godine za potražnja za odećom u cvetnim dezenima je veća nego ikad. Od tankih jaknica za prelazni period, preko letnjih floralnih haljinica, pa sve do kimona koji će ove godine biti apsolutni modni hit. Izaberite odeću sa cvetnim dizajnom i prenesite spokoj i stil dalekog istoka na ulica vašeg grada. kosulja sa cvetnim detaljima

Kul khaki pantalone za sve prilike 

Khaki je mešavina svetlo braon i i oker žute boje koja je veoma popularna za izradu vojnih i policijskih unfiromi uglavnom u severnoj Africi, Bliskom Istoku i Aziji. Ova boja je dobijena davne 1848. godine u Engleskoj da bi se koristila da kamuflira vojnike koji se borili u pustinjskim klimama. Međutim, ova boja je postala veoma popularna i među civilima, te se danas koristi u velikoj meri za izradu raznih odevnih materijala od kojih su khaki pantalone definitivno najpopularnije.Najveća prednost khaki boje je to što se odlično uklapa i u svetlije, ali i u tamnije tonove, te su khaki farmerke neizostavan deo ormana skoro svake osobe. Postoji veliki broj različitih vrsta khaki pantalona ali ove godine je u trendu sve što je nekoliko brojeva veće i komfornije. Izaberite vaš idealan par, a on će zauzvrat upotpuniti vašu odevnu kombinaciju, pružajući vašem autfitu potpuno novu dimenziju stila. 

2021. prilika da uživamo u modi punim plućima 

Parafraziraćemo popularan TikTok klip čuvene modne kritičarke Lorene Pejdžez koja je izjavila da je možda i najveća šteta po svetsku modnu industriju to što smo svi imali gomilu idealnih krpica i kombinacija spremnih, koje nažalost nismo imali gde da obučemo. 

  1. godina nam upravo pruža priliku da uživamo u kombinacijama koje već imamo spremljene, kao i da isprobamo nove kombinacije koje će nam omogućiti da se u njima osećamo samouvereno i spremno za borbu sa gomilom obaveza sa kojima se suočavamo na dnevnom nivou. 

Nadamo se da, nakon čitanja ovog teksta, imate malo jasniju viziju o tome koji modni trendovi će biti najpopularniji tokom sezone proleće/leto 2021. godine, kao i da ćete neke od saveta koje smo u ovom tekstu naveli i sami iskoristiti. Želimo vam da ostanete bezbedni i da, kao i do sada, punim plućima uživati u fantastičnom svetu mode