Tečni kiseonik za lice i kosu upotreba

Tečni kiseonik  je izvanredan preparat koji je svoju primenu našao u više od jednoj grani medicine, a to su: stomatologija, hirurgija i dermatologija. Statistički gledano, najširu primenu ima u kozmetici što je donekle i logično s obzirom na njegova neverovatna dejstva.

S obzirom da je koža najveći organ ljudskog tela ona zahteva i dosta nege. Mi već u našim ranim dvadesetim godinama počinjemo da primećujemo starenje kože, dok u četrdesetim i pedesetim godinama to već znatno više napreduje.
Nikada nije kasno za poboljšanje.

Naravno, sam proces starenja se ne može zaustaviti, ali se u značajnoj meri može smanjiti, odnosno vaša koža može izgledati mlađe uz odgovarajuću primenu pravih preparata kakav je i tečni kiseonik za lice.

Šta je medicinski aktivni kiseonik

Tečni ili aktivni kiseonik kako ga neki nazivaju, je dezinfekciona tečnost koja veoma efikasno deluje na određene bakterije, viruse i gljivice. Naročito dobar efekat ima na gram-pozitivne i gram-negativne bakterije. Par terapija će vašoj koži vratiti balans, elastičnost i smanjiće gotovo sve tragove promena nastalih na koži kao što su mitiseri, bubuljice, akne itd.

Kako se medicinski kiseonik koristi i u hirurgiji treba napomenuti da ima i lokalno anestetičko dejstvo. Ovaj preparat se može nabaviti kao sprej i njegova primena je u većini slučajeva veoma prosta. Zahvaljujući njegovom dezinfekcijskom dejstvu, tečni kiseonik za lice ima veoma široku primenu u čišćenju i osvežavanju kože ovog dela tela. Koristan je jer čini vašu kožu mlađom i umiruje iritacije.

Pospešuje obnavljanje površinskog sloja kože i čini je otpornijom. Nakon terapije ovim preparatom vašem licu će se vratiti elastičnost, svežina i zdrav izgled. Dobra stvar je to što se može koristiti svakog dana, odnosno u najvećem broju slučaja nema neželjenih efekata.

Dakle, ukoliko želite mlađu i zdraviju kožu, ili ako imate ranice na licu, dovoljno je raspršivačem naneti tečnost na vati i onda laganim utapkavanjem preći preko celog lica, ili preko određenog dela.

tečni kiseonik upotreba za lice

Njegova upotreba za ranice na koži lica pospešuje njihovo zarastanje jer deluje kao dezinfekciono sredstvo. Ako imate problem sa aknama ili bubuljicama, onda vam preporučujemo da ovaj preparat primenjujete četiri puta u toku dana, saznajte kako se upotrebljava tečni kiseonik za lice:

Naprskajte aktivni kiseonik na gazu ili neku papirnatu maramicu. Zatim naprskajte deo kože na kome se nalaze akne ili bubuljice, i preko tog dela kože prebacite maramicu koju ste prethodno natopili. Ostavite tako da deluje barem 20 do 30 minuta.

Već nakon nekoliko dana ćete primetiti da akne polako počinju da nestaju i što je isto tako dobro je to da će se znatno smanjiti šansa za pojavljivanjem novih akni, odnosno bubuljica.

Kombinacija aktivni kiseonik i čajni drvo je takođe odlična i  daje odlične rezultate u lečenju akni i bubuljica. Primena je identična kao u prethodnom receptu.

Terapija kiseonikom kod drugih tegoba

Kao što je već bilo reči, u kozmetici se takođe jako često koristi tečni kiseonik za kosu.  Akcenat se stavlja kod osoba koje imaju problem sa peruti. Dakle, pozitivno deluje u slučaju narušenog kvaliteta kože glave. Trebate znati da perut stvaraju bakterije i gljivice na  površini.

Dakle, kako smo već spomenuli, zahvaljujući dezinfekcionom dejstvu to se veoma lako rešava. S toga će vam se smanjiti i nastanak peruti. Pored svega ovoga regeneriše kožu, smanjuje iritacije pa je koža glave otpornija. Tečni kiseonik kao lek se koristi  i kao preventiva u opadanju kose.

Za otklanjanje bora se veoma često koristi kombinacija aktivnog kiseonika sa hijaluronskom kiselinom. Ona je veoma dobra jer ulazi u sastav potkožnog vezivnog tkiva i karakteristična je po tome što zadržava vlagu kože. Baš zbog toga se često koristi kao sastojak u anti-age preparatima.

Kako sredstvo deluje lokalno, može da se koristi kod prvih simptoma infekcije grla. U ovom slučaju se tečnost naprska u usta, a zatim se isperu i usta i ždrelo. Postupak treba da se ponavlja na svakih pola sata do sat vremena. Takođe se može koristiti za ispiranje desni kod paradentoze.

Uklonite neprijatan miris stopala jednostavnim trikom

Neprijatan miris nogu takođe može biti jako veliki problem kod nekih ljudi. Treba napomenuti da su i u ovom slučaju za to zaslužne nagomilane bakterije i gljivice između prstiju, na noktima i stopalima. Tečni kiseonik je odlično rešenje za ovakav problem. Da bi se rešili smrada nogu, potrebno je uveče poprskati obuću i ostaviti da se suši do jutra, a zatim ujutru poprskati stopala.

Još jedna odlična stvar koju trebate znati je to da se može koristiti i za tretman opekotina. Naime, kod svežih opekotina je preporučljivo da se neprekidno prskaju ovom tečnošću sve dok ne prestane neugodna bol. Na taj način smanjujete šanse za pojavu plikova i crvenila na ovom delu kože.

Aktivni kiseonik se koristi i kod proširenih vena, zarad poboljšanja cirkulacije. Na ovaj način se ublažava bol u nogama.

Oboleli deo kože treba prekriti gazom, poprskati tečnost i ostaviti da to deluje nekih 15 minuta. Postupak se ponavlja četiri puta tokom dana.

Kod umornih, teških  i bolnih stopala, kao i listova takođe se može iskoristiti  tečni kiseonik kako bi smanjio bol i eliminisao otok. Ukoliko vam se pojavi crvenilo, onda je to znak poboljšane cirkulacije.

Gde nabaviti tečni kiseonik za lice u Srbiji

Tečni kiseonik se može nabaviti u svim bolje snabdevenim apotekama u Srbiji, kao i u regionu. Cena mu se kreće oko 400 dinara za bočicu od 200 ml, dok se na internetu može naći nešto povoljnije,  za 385 dinara u određenim online apotekama.

Ovaj preparat uglavnom nema neželjenih efekata, a rezistentnost se veoma retko javlja. Međutim osobe obolele od pneumotoraksa, emfizema kao i hipertenzije (povišeni krvni pritisak) se moraju najpre konsulatovati sa svojim lekarom, pre nego što počnu sa upotrebom ovog preparata. Svi ostali se takođe trebaju posavetovati sa stručnjakom pre nego što krenu sa upotrebom, jer se tečni kiseonik može tretirati kao bilo koji drugi lek. Najčešći neželjeni efekti koji je do sada zabeležila medicinska praksa jesu: zujanje u ušima kao i jaka glavobolja.

Za sam kraj možemo reći da je ovo jedan od boljih načina u rešavanju problema koji se mogu javiti na koži i ne samo to, već tečni kiseonik može služiti i kao prevencija za mnoga druga oboljenja kože.