Kako izabrati rumenilo za lice

Rumenilo za lice

 je kozmetički proizvod koji daje vašoj koži svež izgled, boju koju želite, a  i istovremeno ga čini sjajnim i blistavim. Baš svi i baš uvek želimo izgledati sveže i odmorno. Čak i kad to stvarno jesmo ili se uz dobru podlogu potrudimo da to tako izgleda, možemo pogrešiti i umesto spektakla napraviti potpuni debakl – izabrati pogrešnu boju i vrstu rumenila. U daljem tekstu vam donosimo par odličnih saveta..

KAKO IZABRATI RUMENILO ZA LICE 

Nažalost nije dovoljno da uzmete pudetr ili korektor i samo da ih stavite na lice. Potrebno je da dobro poznajete svoje lice i da znate koji su mu nedostaci, a koje prednosti i kako ih prekriti. Prema tome, bilo bi dobro da naučite par trikova kako se najbolje našminkati i kako naneti rumenilo za lice.

Zablistaćete vrlo lako i jednostavno. Za pravi izbor treba prvo odgovoriti na dva bitna pitanja:
1. „Kakvu kožu imam?“ – za vrstu rumenila
2. „Kakav je moj ten?“ – za boju rumenila

Ukoliko imate suvu kožu, kremasto rumenilo za lice je idealno za vas. Ispravnim nanošenjem – tačkasto (četkicom  ili prstima), nežno i vrlo malo –  koža će, osim dobrog izgleda, da dobije i vlagu koja joj je potrebna. Kremasto rumenilo je potrebno dobro da razmažete, prstima ili sunđerom. Ako imate masnu kožu, najbolje bi bilo da se odlučite se za rumenilo u prahu. Rumenilo u prahu  je najbolje da se nanosi manjom, ovalnom četkicom i to u jednom smeru, prema gore. S normalnom kožom kada birate vrste rumenila ne možete pogrešiti, a imate još jednu dodatnu prednost koju svakako iskoristite (posebno za svečane prilike) – bez razmišljanja možete izabrati i tečno rumenilo za lice koje je najčešće vodootporno, a time i najduže traje.

 STAVLJANJE RUMENILA PREMA OBLIKU LICA

Verovatno ne želite izgledati kao lutka iz izloga, neprirodno i veštački. Te crvene loptice na vašim obrazima su možda nekad bile slatke i simpatične, ali sada ih ostavite samo  za maskenbal. Rumenilo za lice  možete staviti tako što ćete se lagano nasmešiti  i naneti ga na jagodice. rumenilo za lice

IZDUŽENO LICE:
Ovaj oblik lica zahteva kratak postupak nanošenja rumenila koji je  u obliku bumeranga i  koji će najlepše pristajati izduženom obliku lica. Nikako , ali nikako nemojte da nanosite rumenilo u obliku kruga jer ćete dobiti efekat neprirodnog rumenila . Potrebno je da se držite ovog osnovnog pravila, ovom obliku lica pristaje samo ovakav oblik nanesenog rumenila.

RUMENILO ZA OKRUGLO LICE:
Okruglo lice veoma često prate epiteti da su lica sitna i mala. Prema tome, pravilno nanošenje rumenila za lice treba da doprinese da vizuelno izdužite vaše lice. Poznati stručnjaci i šminkeri savetuju da četkicu koju koristite bude lepezastog oblika,  a rumenilo je potrebno da nanosite u trapezastom obliku pazeći da ne pređete donji deo jagodica. Na kraju, nanesite samo malo rumenila i na vašu bradu.

RUMENILO OVALNO LICE:
Ovalno lice je oblik lica  koji je najbolji za eksperimentisanje sa pravljem frizura, ali što se šminke tiče, kada se rumenilo nanosi, treba se  držite samo  jednog pravila. Vaše rumenilo nanesite tako što ćete praviti kružne pokrete na jagodicama  i to na najvišem delu jagodične kosti,i to na onom delu koji je najviše udaljen od vašeg lica kada se nasmešite. Šminkeri preporučuju da koristite četkicu za rumenilo koje je srednje veličine.

ČETVRTASTO LICE:

Ovaj oblik lica nekad može da ima  i malo grublje crte lica. Zbog toga, rumenilo za lice  bi trebalo da bude malo manje upadljivije bez velikog naglašavanja. Poželjno je da nanesete malo tamnije rumenilo uz viličnu kost, prema licu, sa tim da bradu izbegavate. Šminkeri preporučuju da se koristi manja četka za rumenilo.

Za svetliji  ten najbolja su roze rumenilo ili rumenila boje kajsije. Maslinastom tenu najbolje pristaju svetloljubičasta rumenila sa malo roze, a rumenilo za brinete i crnke sa maslinastom bojom kože, osim svetloljubičaste odlično stoji i crvena boja rumenila. Osobe koje imaju srednje taman do taman ten savršeno će da izgledaju sa tamnijom nijansom roze ili sa zagasitom crvenom i narandžastom bojom rumenila.

Možda ne možete da obojite svet u ružičasto, ali zato možete da obojite obraze uz pravo rumenilo za lice da vam ono  blista u bojama koje vam najbolje pristaju. Preporučujemo vam da pročitate i naš vrlo koristan tekst o alergiji na kremu za lice.