Najbolji prirodni lek za holesterol i trigliceride

Prirodni lek za holesterol i trigliceride preporučuje se svima vama koji već dugo imate problema sa viškom masnoća u krvi.  Isto tako dobro je da ga uzimaju i osobe koje su potpuno zdrave – radi preventive.

Ako ga redovno pijete imaćete odličnu krvnu sliku i  smanjićete rizike od brojnih kardiovaskularnih oboljenja. U nastavku teksta saznajte kako se ovaj  moćni prirodni lek pravi te na koji način eliminiše holesterol i trigliceride.

Ako imate povišene masnoće u krvi, pogledajte ovaj veoma koristan video

Koji su glavni razlozi za povišen holesterol u krvi

Danas se povećan holesterol  u krvi smatra  za jedan od najvećih i najčešćih problema savremenog čoveka. Uzroci zbog kojih nastaje su sledeći:

  • Nezdrava ishrana koja obiluje transmasnim kiselinama,
  • Previše sedenja pred monitorom i neprekidno gledanje televizije, računara ili mobilnog telefona.
  • Potpuni izostanak sportskih aktivnosti i rekreacije,
  • Manjak kretanja tokom dana,
  • Nedovoljan unos tečnosti,
  • Kombinovanje namirnica koje nije dobro.

Ovo su neki od uzročnika za nastanak masnoća u krvi.

Holestrerol i trigliceridi su opasni po naše zdravlje jer uzrokuju probleme sa cirkulacijom krvi.  Tada dolazi do brojnih komplikacija, javlja se začepljenje vena, može doći do srčanog i moždanog udara, a posledično čak i do smrti.

U nastavku članka nudimo vam jedan izuzetni prirodni lek za holesterol i povišene triglicetide.  On će vam pomoći, ali samo ukoliko ste čvrsto odlučili da menjate vaše ustaljene životne navike – naročito u ishrani, kao i  fizičkim aktivnostima. Stoga se povremeno vraćajte na gore navedenu listu i razmislite koliko toga ste promenili u vašem životu. Tek kada sve to promenite možete očekivati dobar rezultat, nikako drugačije.

Kako se pravi najbolji prirodni lek za holesterol i trigliceride 

Ovaj lekoviti napitak od limuna i peršuna, pokazao se jako dobro za čišćenje krvnih žila od štetnih masnoća. Sledi recept za proveren narodni lek protiv holesterola i triglicerida. On se preporučuje i svim osobama koje imaju problema sa  cirkulacijom u nogama!

Potrebni su vam sledeći sastojci :

3 litra vode,
1 kilogram organskog limuna,
Soda bikarbona – jedna vrećica,
5 do 6 vezica peršuna.

Priprema napitka:

Da bi ste napravili prirodni lek za holesterol najpre dobro operite limun u što hladnijoj vodi. Zatim ga potopite u toplu vodu, u koju ste pre toga izručili sodu bikarbonu iz vrećice. Sada je potrebno da sačekate najmanje sat vremena kako bi limun omekšao.

Sledeće što trebate uraditi je da što sitnije iseckate peršun i to zajedno sa stabljikom, a nakon toga isecite ilimun zajedno sa korom. Sada izručite naseckan limun i peršun u šerpu, preko njih sipajte tri litre vode.

Lagano kuvajte narednih 2 do 3 sata, sve dok se oba sastojka fino ne raskuvaju i rastope.

Posle toga trebate dobro procediti tečnost, a lekoviti sirup koji je ostao u šerpi prespite u čiste teglice ili flaše. Obično ga ostane oko 1,5 litre. Kad ste ga presuli, dobro zatvorite i odložite u vaš frižider, podrazumeva se, tek kad se  malo rashladi.

prirodni lek za holesterol -recepti

foto: Pixabay

Doziranje prirodnog leka i trajanje terapije

Ovaj prirodni lek za holesterol i trigliceride  dozira se svaki dan i to po jednu malu čašicu (onu rakijsku). Najbolje ga je popiti ujutru, dok još niste doručkovali na prazan želudac.

Terapiju sprovodite ravno 14 dana i verujte da ćete sigurno biti zadovoljni postignutim. Dobrih rezultata će sigurno biti, ali samo ako se pokrenete i u svakom drugom pravcu.

Obavezno nakon ove lekovite kure, uradite i analizu krvi, kako biste utvrdil vaše vrednosti pre i posle terapije.

Kakva su iskustva sa prirodnom terapijom?

Iskustva sa napitkom su više nego dobra, o čemu možete pročitati više na portalima o zdravlju, kao i sve posećenijim društvenim mrežama. Interesuju nas i vaši rezultati sa ovim narodnim lekom, te ih slobodno zapišite u komentarima, rado ćemo ih objaviti na blogu!

Preporuka je da budete svakodnevno fizički aktivni. Dakle trebate što više da hodate, najbolje je da šetate negde van gradske vreve, pored reke u prirodi i šumi. Obavezno vozite bicikl i radite makar lagane vežbe, jer tek tako će ovaj prirodni lek za holesterol biti efikasan!

Preporučujemo takođe i članak prirodna detoksikacija organizma.