Rast trepavica na prirodan način

Rast trepavica na prirodan način

je nešto o čemu svaka žena teži. Na tržištu postoje mnogi preparati za rast trepavica i ponekad se zapitamo da li su stvarno tako dobri i zdravi za naše oči i trepavice. Međutim postoji tona kućnih preparata koji će nam pomoći da na prirodan i zdrav način  produžimo trepavice, a pri tom da uštedite novac koji dajete na silne maskare. Ako vas je priroda obrdarila i već imate prirodne duge trepavice ,nije vam potrebno mnogo da ih učinite još savršenijim nego što jesu. Guste i duge trepavice doprinose boljem izgledu oka, zavodljivosti pogleda i lepo izgledaju. Pripremili smo vam nekoliko saveta kako da ubrzate rast trepavica na potpuno prirodan način…

KAKO UBRZATI RAST TREPAVICA

Da li ste znale da maslinovo ulje, ricinusovo ulje, vazelin ali i masaža kapaka znaju da pomognu za brži rast trepavica?Ako vas priroda  nije obdarila ovim detaljem, a ne želite da stavljate  veštačke trepavice, sve što vam treba je da nađete staru maskaru, dobro da operete četkicu i da je osušite, pa uradite sledeće:

RICINUSOVO ULJE ZA RAST TREPAVICA 

Pre nego što pođete da spavate, obavite vašu uobičajnu negu kože uz jedan dodatak .Potrebno je da u jedno prazno i očišćeno pakovanje od stare maskare napunite ovom mešavinom:

¼ ricinusovog ulja,
½ ulja vitamin E
¼ Aloe Vera gela

Kada ste to uradili, zatvorite i dobro promućkajte smešu. Ovaj serum za rast trepavica od ricinusovog ulja, vitamina E i aloe vera koristite mesec dana tako što ćete ga  nanositi četkicom od maskare od korena prema vrhu trepavica, svako veče pre spavanja. Vitamin E je zaslužan za  brži rast trepavica, a istovremeno je i njegova uloga da ih ojača i nahrani. Ricinusovo ulje za trepavice utiče na gustinu ,a aloa vera vaše trepavice čini dužim.  Rezultati naravno ne mogu da budu vidljivi odmah, jer se trepavice regenerišu na svakih 4 pa do 8 nedelja, ali posle dva do tri meseca korišćenja ovog seruma za trepavice primetićete da su trepavice  duge i guste i kvalitetnije nego što su bile. Ako niste zadovoljne ovim receptom, probajte još jedan…

RICINUSOVO ULJE ZA TREPAVICE

Za ovaj serum za rast trepavica potrebno vam je:

20ml ricinusovog ulja – dostupno u svakoj apoteci,
Kora jednog limuna
Sterilna posuda sa poklopcem

Uzmite jedan svež limun i oljuštite mu koricu, isecite sitnije da može da stane u jednu kafenu kašikicu. Kada ste komadiće korice limuna isekli, ostavite ih da se osuše na vazduhu oko 3h. Nakon sušenja kore limuna, potrebno je da je stavite u posudu sa poklopcem koja je sterilna i u koju ste predhodno nasuli 20ml ricinusovog ulja. Ostavite ovaj serum za rast trepavica da odsricinusovo ulje za rast trepavica na prirodan načintoji oko 72h. Nakon što prođe 72h potrebno je da izvadite koru od limuna i da počnete da koristite ricinusovo ulje za rast trepavica. Uveče, kada ste temeljno skinuli vašu šminku, nanesite serum za brži rast trepavica. Nemojte da koristite tufer pri nanošenju, jer ne bi želele da se ujutru probudite sa naduvenim kapcima zbog prevelike vlage. Koristite umesto tufera  higijenske štapiće (aplikatori za uši) i stavite ga direkno na koren trepavica. Nemojte da preterujete sa količinom, nema potrebe za tim.Možete da koristite i staru četkicu od maskare koju ste predhodno očistili od nečistoća. Ukoliko imate očnu infekciju ne preporučuje se da koristite ovaj tretman za rast trepavica na prirodan način. Rezultate bi trebalo da primetite nakon mesec dana.

MASLINOVO ULJE ZA RAST TREPAVICA NA PRIRODAN NAČIN

Još jedan od trikova za brži rast trepavica je i maslinovo ulje. Obavezno i prvo pravilo je da uklonite sve nečistoće sa vaših očiju i onda da nanesete  maslinovo ulje za trepavice. Ostavite ga da stoji preko noći, i tek ujutru isperite.Maslinovo ulje će da pomogne vašim trepavicama da upiju sve minerale i vitamine iz ulja i time će one brže da rastu. Možete još i da koristite kombinaciju maslinovog ulja za rast trepavica i vazelina, postupak je isti pre spavanja pomešajte ova dva sastojka i stavite ga na kapke. Vazelin će da pojača rast trepavica na prirodan način, malo će da prođe neko vreme dok rezultati ne budu vidljivi, ali verujte da deluje.

Još jedno sredstvo za rast trepavica na prirodan način je i masaža kapaka i zdrava ishrana serum za rast trepavica

Trepavice

mogu da budu krhe, lomljive i da ispadaju. Masažom kapaka podstičete folikule da brže rastu i da se brže oporavljaju. Loša prehrana i masna hrana isto utiču na rast trepavica na prirodan način. Savetuje se da jedete što više voća i povrća. Ako vaš organizam  ne dobija dovoljnu količinu proteina, treba da konzumirate ribu, jaja, sir i crveno meso.
Bilo bi najbolje da isprobate ovih par prirodnih preparata za rast trepavica koji je vam najviše odgovara. Budite strpljive, jer rezultati ne dolaze preko noći, ali budite sigurne da će te na kraju dobiti guste i duge trepavice na kojima će mnoge dame da vam zavide. Jedno je sigurno, ovi serumi za rast trepavica su prirodni za razliku od tone hemikalija koje možete da pronađete u lepoj ambalaži koje će da vam ponude razne kozmetičke kuće.Pročitajte još i kako ukloniti bubuljice i akne prirodnim putem