Kako napraviti torbu bez šivenja na najjednostavniji način

Kako napraviti torbu, na brz i jednostavan način ? Danas ženska garderoba nije potpuna bez torbe. Hodate ulicom i sigurno vidite bezbroj žena sa različitim tašnama. Ne možete odlučiti koja je najbolja za vas.

Znate da novac ne može kupiti stil. Sve je u vašim rukama, sami napravite modernu torbicu. Potrebno vam je malo vremena, volje i materijal koji imate  kod kuće.

U daljem tekstu pročitajte šta treba od pribora i materijala za brzo pravljenje različiih torbi bez šivenja.

Kako napraviti torbu od farmerki

Ključ uspešne odeće leži u modnim dodacima. Ne samo moderna, već i praktična, torba vam omogućava prenos svih najpotrebnijih i bliskh predmeta.

Gotovo ne postoji osoba na ovom svetu koja ne nosi farmerice.

Neki ih i ne skidaju sa sebe, pa je taj komad odeće postao vrlo potrošna roba. Kada se konačno istanje i puknu, to se događa uglavnom na kolenima ili između nogu. Tada se moramo zauvek rastati od svog omiljenog para , jer je krpljenje u većini slučajeva nemoguće.

Pre nego što bacite, stari iznošeni džins, pogledajte jedan od načina na koji ga možete iskoristiti. Dobićete potpuno nov i cool komad. Sa starim farmericama možete napraviti mnoštvo odevnih predmeta, razne koristi za kuću, nakit, pa i torbe.

Evo, nekoliko predloga kako upotrebiti svoje stare farmerke. Povedite računa trebaju imati u sebi što manje elastina.

Potreban materijal:

Makaze,

Farmerke,

Traka za ukrašavanje.

Kako ih napraviti

:

 1.  Korak – Uzmite omiljeni par starih pantalona koje ne želite više i isecite oštrim makazama nogavice oko 11 cm dužine.
 2.  Isecite po šavu farmerke.
 3.  Izvrnite nogavicu naizvrat.
 4. Podvrnite isečenu nogavicu kao na slici.
 5. Potom se iseče teksas traka širine oko 2 cm, da bi mogli zavezati torbicu.
 6. Vezati snop zajedno sa trakom. Ovo je ujedno i telo torbice.
 7. Prevrnite ga na tamnu stranu. Isecite jedan prorez dužine 2cm, na sredini gde bi trebalo da stoji ručka.
 8. Nakon toga od ostatka farmerica možete iseći traku za ručku torbe.
 9. Dužina trake treba biti oko 10 cm, sve zavisi šta vama odgovara. Provucite traku kroz predhodno isečenu rupu i zavežite je na čvor.
 10. Kako bi prekrili čvor možete  koristiti i ukrasnu trakicu i napravite mašnicu. Vaša prelepa ženska torba je gotova. I možete je ukrasiti raznim nitnama, perlicama, ukrasnim trakama, šljokicama. Ma šta od vam padne na pamet.

Možete staviti i kajiš druge boje, dobićete lep kontrast.

Kako napraviti pismo torbu

Svaka dama voli tašne, ali ta ljubav zna ponekad biti i vrlo skupa. Međutim, postoji odlično rešenje za situacije kad bi volele posedovati novu torbicu-uradi sam varijanta. Budite maštovite i pre svega originalne i napravite novu kreaciju.

Među najpopularnijim modelima su upravo pismo torbe. Velike za svaki dan, male i elegantne za veče, zavodljive za večernji izlazak- stvorite svog favorita. Ne preostaje vam ništa drugo nego se baciti na posao.

Kako napraviti torbu bez igle i konca za svega 10 minuta!

Potrebno  je:

Makaze,

Flomaster ili olovka,

Debeli materijal za torbu. Može biti sintetička ili prirodna  koža,  plastika ili vinil.

Nitne za zatvaranje,

Karton,

Super Lepak.

Pravljenje torbe u 8 koraka

 1. Najvažnije je odabrati na početku koja veličina torbe vam treba i prema tome napravite obrazac na papiru ili kartonu. Ako želite torbicu većeg kapaciteta, dodajte nekoliko centimetara na bočnim stranama.
 2. Obarazac pričvrstite za materijal i pažljivo isecite.
 3. Možete ,a i ne morate stanjiti ivice da bi mogli što lakše zalepiti svoju torbu. Obeležite tačku na sredini i napravite malu rupu. Ovo se može uraditi sa makazama, ali je najbolje da koristite šilo.kako napraviti torbu
 4. U probušenu rupicu stavite nitnu sa donje strane.
 5. Zakačite prenosivo dugme, može se  koristiti  druga vrsta dodatne opreme za šivenje, kopče.
 6. Zatvorite kovertu i napravite rupu za dugmad i u gornjem delu.
 7. Na unutrašnjoj strani torbe nanesite super lepak.
 8. Presavijte i pričvrstite štipaljkama na mesto gde ste stavili lepak. Ostavite oko 15 minuta nek odstoji i  dobro se zalepi.

Ženska torbica za 2017 je spremna! Može se koristiti kao večernja torba, kozmetička torbica ili će vam poslužiti za čuvanje dokumenata.

Repromaterijal za torbe gde kupiti

Popularnost tašni apsolutno ne jenjava. Viđamo ih svuda i u rukama devojaka najrazličitijeg stila. Ako želite unikatnu, samo vašu torbu, naš predlog je – napravite same!

Materijal za pravljenje i ukrašavanje torbica možete pronaći u svim bolje snabdevenim prodavnicama repromaterijala. Danas vam je i sve dostupno preko internet prodavnice. Pronaćićete ga po povoljnim cenama, prihvatjivim za svačiji džep.

Cena ručki je 750 din pa naviše, cene nitni su različite, zavise od oblika, boje, dimenzija kreću se od 400 din pa do 1.500 din.

Nadamo se da vam se svideo naš tekst kako napraviti torbu bez šivenja. Slobodno se upustite u ovaj poduhvat, ne čeklajte ni časa već  brže bolje uzmite materijal u ruke i budite kreativne.