Kako smanjiti obim struka za samo 7 dana

Kakosmanjiti obim struka

 je uglavnom pitanje priradnica lepšeg pola? Ako poslednjih nekoliko dana niste pazili na svoju prehranu, nemojte da se začudite ako imate povećan obim struka i stomaka i smetnje u varenju. Za ravan stomak je potrebno da dobro pazite na ishranu i dovoljan je samo jedan dan da ste prekomerno uživali u zabranjenim namirnicama i da  obim struka bude veći , a stomak izraženiji.

Da bi ste u kratkom vremenu vratili svoj struk u privobitno stanje, donosimo vam nekoliko saveta koji će to i da omoguće. Savetujemo vam da sledite ove savete kako smanjiti obim struka , a rezultati će da budu vidljivi već posle prvog dana, a nakon 7 dana vaš stomak će opet da bude u formi.

Smanjite unos začina i brzo ćete smanjiti obim struka

Možda volite da konzumirate so, ali isto tako i voda voli so. Kada preterate sa solenjem hrane, vaše telo počinje da zadržava više tečnosti u organizmu, što dovodi do nadimanja stomaka i povećanja telesne težine. Izbegavajte da solite hranu i namirnice koje imaju visok procenat soli i začine koje takođe sadrže u sebi so.

Ako već  niste do sad, naša topla preporuka je da počnete da koristite začinsko bilje . Ono ne samo da će da obogati ukus jela, već će i da smanji zadržavanje vode u telu.

Smanjte unos ugljenih hidrata  u organizam

Savetujemo vam da prestanete da jedete jednostavne ugljene hidrate kao što su testenina i beli hleb. Kada smanjite unos ugljenih hidrata, vaše telo će početi da lagano troši pohranjenje ugljene hidrate i da eliminiše suvišnu tečnost iz tela.

Doručkujte jaja, a sendvič pravite samo sa jednom kriškom hleba.  Ako već ne možete bez hleba, jedite hleb od celih zrna i žitarica i brzo ćete smanjiti obim struka.

Ako pijete previše mleka, smanjite njegov unos

Ako posle konzumiranja mleka osećate nadutost, grčeve i imate problema sa gasovima, najverovatnije je da patite od intolerancije na laktozu. To znači da vašem telu nedostaje enzim laktaza koji je potreban da se razgradi laktoza. Počnite da pijete mleko koje sadrži manje laktoze, kao što je naprimer bademovo, sojino ili mleko od konoplje.smanjiti obim struka

Za tanak struk jedite voće svakodnevno

Stručnjaci preporučuju da jedete voće koje je blago prema vašem probavnom sistemu. Bobičasto voće kao što je grožđe i citrusi sadrže podjednak nivo glukoze i fruktoze zbog čega je lakše da ga svarite u odnosu na voće koje sadrži više fruktoze kao što su kruške ili jabuke. Možete da jedete i suvo voće , kao što su suve šljive, brusnica…

Nemojte da jedete ljutu hranu

Izbegavajte da jedete beli luk ili ljute začine, jer ćete na taj način da podstaknete lučenje želudčane kiseline i prouzrokovati iritacije. Koristite biljne začine kap što su ruzmarin, lovor, tamjan ili bosiljak. Isto tako, izbegavajte muškatni oraščić, biber, senf, luk i kiselu hranu kao što je sirće ili sos od paradajza.

Nemojte upotrebljavati alkohol

Da bi smanjili obim struka, izbegavajte alkohol. Alkohol prouzrokuje dehidraciju i podstiče telo da zadržava vodu. Ako svakodnevno konzumirate alkohol, povečajte unos vode, ali ako želite da brzo dođete do rezultata, nemojte uopšte da ga pijete.

Vežbajte i budite aktivni

Svakodnevna aktivnost umerenog inteziteta će da smanji gasove i nadutost. Dok se krećete,povečava se i broj otkucaja srca i disanje. Sve ovo podstiče rad probave i smanjuje probavne tegobe. Nakon obilnog ručka, nije najbolje da legnete i gledate tv, već idite napolje, prošetajte kroz šumu i udahite svež vazduh. Duga i lagana , ali i kratka i brza šetnja će da ubrza varenje hrane i da ublaži nadutost i smanjiti obim struka.