Klistiranje kafom postupak za čišćenje jetre

Iako mnogima klistiranje kafom zvuči odbojno i možda pomalo šašavo, ova metoda se pokazala veoma efikasnom u čiščenju jetre. Ceo postupak osmislio je čuveni dr. Max Gerson, ranih dvadesetih godina prošloga veka.

Ovakav način čišćenja debelog creva dobro je poznat obolelima od karcinoma. Naime, oni se mogu klistirati čak i do pet puta dnevno. Za jednu dozu klistira potrebno je i do 9dl prokuvane kafe.

Uz kafu ponekad se preporučuje i blagotvorno ricinusovo ulje, jer dodatno pojačava efekat. Ono stimuliše protok žuči i ujedno čisti krv.

U nastavku saznajte više o tome kako se radi klistiranje kod kuće i kome je sve namenjeno. Ostanite sa nama…

Zašto je važno očistiti creva i detoksikovati jetru?

Creva čine čak 80 odsto našeg imunološkog sistema. U efikasnoj zaštiti od bakterija i virusa ključnu ulogu imaju crevna flora i sluzokoža kolona, završnog dela probavnog trakta. Dakle, ako ste mislili da je jedina funkcija debelog creva da iz organizma uklanja nepotrebne i štetne sastojke hrane, grdno ste se prevarili.

U crevima se odvijaju važne faze varenja. Npr. repsorpcija vode, esecijalnih amino-kiselina, folne kiseline, Vitamina K i B grupe i brojnih minerala. Za pravilno funckionisanje organizma jako je važno da su creva čista. A među najefikanijim metodama svakako je klistiranje kafom. Ukoliko očistite ovaj pomalo zaboravljeni deo probavnog trakta, uspešno ćete detoksikovati vašu jetru.

Svi znamo koliko je uklanjanje otrova iz “laboratorije tela” važno za opšte zdravlje. O tome da je od još većeg značaja u slučaju bolesti ne treba posebno govoriti. Ipak, malo je ljudi upoznato s činjenicom da se najbolje čišćenje jetre postiže uz klistiranje debelog creva pomoću -rastvora kafe.

Tvorac ove metode, čuveni nemački doktor Maks Gerson, prvi put je primenio klistiranje kafom početkom dvadesetih godina prošlog veka. Svi njegovi pacijenti bolovali su od teških bolesti (najčešće od raka).

Gersonova terapija zahteva potpunu promenu ishrane, tačnije neophodan je prelazak na sirovu hranu. Paralelno sa tim radi se klistir sa kafom, čak i do nekoliko puta dnevno.  Protokol ispiranja debelog creva svakom pacijentu ponaosob ispisivao je lično dr. Gerson.

Naime, on je smatrao kako bez temeljnog čišćenja jetre, nema izlečenja, pogotovo kad je reč o najtežim bolestima.

kako se radi klistiranje kafom

Kako deluje klistiranje kafom na probavni trakt?

Ukoliko se klistiranje kafom izvodi pravilno, u velikoj meri će poboljšati vaše zdravlje.  Kofein i drugi korisni sastojci ove blagotvorne tečnosti transportovaće se iz debelog creva preko portne vene direktno do jetre. Tamo će stimulisati otvaranje žučnih kanala. Zahvaljujući tome, jetra će za vrlo kratko vreme produkovati i izlivati više žuči u crevo. Istovremeno izbaciće i velik deo nagomilanih toksina.

Gotovo svaki bolesnik nakon toga oseća veliko olakšanje i znatno smanjenje bolova. Ipak glavna dobrobit ovog tretmana svakako je rasterećena jetra. Ona će biti mnogo sposobnija da se bori sa štetnim sastojcima hrane i lekova, kao i otrovima iz okruženja.

Koji vam sve pribor za klistiranje kafom treba?

45 grama samlevene kafe,

litar vode,

posuda za klistiranje.

Rastvor kafe priprema se na sledeći način

:

  1. U litar vode  izručite  tri pune kašike mlevene kafe (45 g) i zagrevajte sve do ključanja.
  2. Potom poklopite vašu posudu, smanjite temperaturu i pustite nek tečnost lagano vri oko 20 minuta.
  3. U posudi bi trebalo ostati oko 9 decilitara vode, što će biti dovoljno za otprilike tri klizme dnevno.
  4. Nakon toga ostavite neka se prohladi, a kad rastvor bude mlak, procedite ga i sipajte u posudu za klistiranje.

Važna napomena

! Tokom sprovođenja kafenog klistira iz upotrebe se moraju izbaciti svi hemijski proizvodi. Oni ne smeju doći u dodir s kožom ili sluzokožom (kozmetika, dezodoransi,šminka, sapuni..). O ovome morate naročito povesti računa ako želite pozitivne rezultate.

Kako se klistirati kod kuće – postupak

Pre svega, trebate znati kako je klistiranje kod kuće izuzetno jednostavno i bezbedno. Njega vrlo lako može svako naučiti i sprovoditi na pravilan način. Ne morate se uopšte opterećivati, gotovo ništa ne može krenuti po zlu.

Oprema se može nabaviti u svakoj apoteci, a sastoji se od plastične cevi – irigator za klistiranje. On ima na kraju malu slavinu i posudu za tečnost koja se pre postupka kači na zid ili vrata kupatila.

Savet plus: najbolje ga okačite na visinu od pola metra.

Prvi korak je klistiranje vodom i limunom

Poželjno je da se debelo crevo prvo očisti vodom u koju se doda malo limunovog soka.

  • Prostrite peškir na pod kupatila, ležite na levi bok i u analni otvor polako ubacite vrh cevi koja izlazi iz posude. Otvorite slavinu i svu tečnost propustite u debelo crevo. Čim izvadite cev, osetićete snažan nagon za pražnjenjem creva. Stoga se postarajte za to da vam WC šolja bude u neposrednoj blizini.

Posle toga pređite na klistiranje organskom kafom

  • Napunite posudu pripremljenim rastvorom, ležite na desni bok. Zatim savijte noge tako da vam kolena budu blizu stomaka i propustite tečnost u debelo crevo. Ostanite u toj pozi oko 15 minuta, povremeno duboko dišite i masirajte stomak. Nakon toga izbacite tečnost u toalet.

kako se pravilno klistirati Koliko se često sme raditi klistir?

Ukoliko je reč o teškoj bolesti kao što je kancer u odmaklom stadijumu, potrebno je sprovoditi klistir bar pet puta dnevno. S tim što se u poslednjem, večernjem, umesto kafe može upotrebiti čaj od kamilice.

Kad govorimo o preventivi, najbolje je primenjivati kure od nedelju dana koje uključuju klistiranje kafom dva puta dnevno. Pre nego što isprobate ovaj tretman, konsultujte se sa svojim lekarima.

Hidrokolon terapija za čišćenje debelog creva

Hidrokolon terapija je ništa drugo već ispiranje debelog creva sa vodom. Ovu metodu popularizovale su između ostalog i brojne poznate ličnosti koje su joj se podvrgle. Verovatno ni same nisu svesne koliko je zapravo taj postupak delotvoran i efikasan.

Pri hidro-kolonu koristi se velika količina vode (čak 4700 mililitara) i to pod jakim pritiskom duž celog debelog creva. Sama metoda nije najpraktičnija jer se creva mogu dodatno rastegnuti. Ovo je svojevremeno napominjao i doktor Gerson.

Osim čišćenja taloga sa zidova creva, voda će saprati i brojne enzime, dragocene minerale i hranljive materije. Ovo svakako nije dobro po vaše zdravlje kako se u prvi mah čini. Takođe, tako nećete pospešiti bolji protok žuči, dok sa druge strane kafeni klistir i te kako hoće.

Kao što vidite hidrokolon terapija i klistiranje kafom nemaju mnogo sličnosti, iako mnogi tako misle.  Kafa će puno bolje detoksikovati jetru i ublažiće bolove čak i kod mnogih ozbiljnih stanja.

Ovom prilikom preporučujemo vam i članak za zdravailepa.comčišćenje jetre pomoću suvih grožđica.