Bezbolno čupanje obrva koncem ceo postupak i saveti

Čupanje obrva koncem

je sve popularnija tehnika u svetu i velik broj dama se odlučuje za ovu metodu. Mnoge žene koje su isprobale taj način  oblikovanja obrva (threading) tvrde kako su sada prezadovljne. Gotovo sve potvrđuju kako ih ova metoda manje boli od uklanjanja dlačica pincetom. Ujedno ovo je savršena nega za dame koje inače imaju osetljivu kožu.

Veoma dobra stvar je ta što se samo jednim potezom konca može ukloniti puno veći broj neželjenih dlačica – ceo red.

Želite savršene obrve koje se fantastično slažu uz vaš moćan crveni karmin? Isprobajte uklanjanje dlačica koncem.  Izgledaćete božanstveno u svakoj prilici. Na vama je samo da se odlučite, hoćete li se za korekciju obrva obratiti stručnjaku ili će te to izvedsti same kod vaše kuće…

Kako se pravilno izvodi čupanje obrva koncem?

Threading

metoda se koristi za oblikovanje obrva jer brže i lakše eliminiše sve raštrkane dlačice. Uz sve popularnije japansko iscrtavanje obrva ova tehnika je i dan danas tražena u salonima lepote.

Osim za obrve ovaj postupak može se koristiti i za uklanjanje dlačica sa nausnica, brade i ostatka lica.  Ono što je dobro je to što se mogu čupkati dlačice koje su tek nešto duže od 1 mm. Za ovaj poduhvat ne trebaju vam nikakva pomagala kao što su vosak ili pinceta več samo vaše ruke i malo konca…

Ako se odlučite na threading, trebaće vam dosta prakse dok skroz ne uđete u štos. Pokazalo se kako obrve koje su čupane koncem najsporije rastu, tačnije tek za četiri do osam nedelja primetićete nove izrasle dlačice.

Uz malo strpljenja i dobre volje vaše obrve će izgledati neprikosnoveno. Zavideće vam svaka vaša prijateljica sa kojom idete na kafu. Ono što je izvesno je to da će se i one same podvrgnuti ovakvom ulepšavanju obrva, isto kao i vi.

Kako čupati obrve koncem?

Za čupanje obrva koncem trebaće vam:

Konac,

Drvena olovka,

Nekoliko kockica leda.

Ceo postupak korak po korak

  • Najpre odsecite malo konca, dužine oko 15 -20 cm. Zavisno od toga koliko su vam dugački pristi, jer nije dobro ni da je konac prekratak, a ni predug. Spojite krajeve i uhvatite sa obe ruke, tako da uzmete različite krajeve dok vam čvor u sredini pada. Olovkom iscrtajte željeni oblik obrve. Ako vam je osetljiva koža oko obrva malo utrljajte mesto kockicama leda kako bi sve utrnulo.
  • Desnom rukom uvijajte jednu stranu konca 6 puta, vodeći računa da čvor ne bude baš na sredini nego nešto malo više ka desnoj ruci. Levom rukom malo jače pridržavajte konac kako se ne bi slučajno opustio, mora biti jače stegnut.

pravilno čupanje obrva koncem

  • Vežbajte otvaranje prstiju jedne ruke dok druge prste zatvarate u istom trenutku i to što brže, poput makaza. Taj deo u sredini će iseći nepotrebne dlačice.
  • Pošto ste savladali predhodni korak, vreme je da  sami isprobate ovaj metod za pravilno čupanje obrva koncem kod kuće . Ruke naslonite na lice ispod obrve, pomeranjem kažiprsta i palca jedne i druge ruke čvor se skuplja i tako čupa dlačice. Ceo postupak se ujednačeno radi, tj. kada se na jednoj ruci raširi kažiprst i palac, na drugoj treba da se približi. Ovaj čvor koji ste dobili okretanjem konca u jednom smeru treba biti na donjem uglu obrva kao na slici ispod.

čupanje obrva koncem

  • Prislonite trougao na deo koji štrči kako bi se našao iznad konca. Trebali biste čupati dlake u pravcu suprotnom od njenog rasta.
    Zatvorite ruku tj. prste  koja kontroliše trougao dok otvarate drugu ruku. Vodite računa o tome da konac dodiruje kožu dok vi što brže otvarate i zatvarate šaku. Dlaka bi trebala da je iščupana.

bezbolno čupanje obrva

Vidite i same čupanje obrva koncem i nije tako komplikovano kako se mnogima u prvi mah čini.

Šta još treba reći o Threadingu

Za razliku od čupkanja dlačica pincetom ili voskom, threading daje puno precizniji oblik obrvama. Naime, pomoću konca možete ako to želite ukloniti samo jednu jedinu dlačicu, ili pak ceo red odjednom. Tako ćete u par poteza postići efekat kao da vam je blago podignut ceo kapak, što je izvanredno…

Zvuči moćno zar ne!

Možda je najbolje da prvi put čupanje obrva koncem isprobate u specijalizovanom kozmetičkom salonu. Kasnije celu proceduru možete izvoditi i same kod vaše kuće. Najvažnije je da što više vežbate kako biste usavršili threading u kućnoj varijanti. Kad dobro savladate tu tehniku, sve ovo vam neće predstavljati nikakav problem. Na taj način se možete na jednostavan način rešiti nepoželjnih dlačica.

I što je najvažnije biće to bezbolno čupanje obrva i nećete isčupati dlačice koje daju formu obrvama, već samo višak. Pri tom ćete imati savršeno oblikovane obrve.

I još nešto, obavezno nakon threadinga nanesite na kožu vašu redovnu hidratantnu kremu.

Drage dame ako praktikujete prirodnu kozmetiku, ova metoda je pravi izbor za vas. Ukoliko vam se dopao članak pročitajte još koji iz naše rubrike lepota.