Kako Pravilno Staviti Crveni Karmin

Crveni karmin

je nešto što je uvek u trendu i nikad ne izlazi iz mode. Svaka žena zna da je crveni ruž pun pogodak ukoliko želi da bude uvek elegantna ili da nekog zavede.  Mnogo žena se bori sa večnim pitanjem kako se savršeno nanosi crveni ruž,pa samim tim i izbegavaju da ga koriste. Zbog toga u ovom članku ćemo da vam objasnimo kako da pravilno nanesete crveni karmin za usne.

 Kako naneti crveni karmin

Postavlja se na najvažnije pitanje koju nijansu crvenog karmina izabrati. Bitno je da nijansa ruža za usne bude u skladu sa bojom tena, kose ,a naravno i sa ostalom šminkom koja se nalazi na licu kako bi sve to zajedno lepo izgledalo. Zato je prvi i najvažniji korak sam izbor nijanse ruža. Osobama koje imaju bleđi ten,preporučuje se da koriste koralne boje crvenog karmina, a osobama sa tamnijim tenom odgovaraju ruževi u boji cigle, vina i trebalo bi da izbegavaju svetlije nijanse karmina.A što se tiče onih koji imaju normalnu boju tena, neće pogrešiti ako izaberu bilo koju nijansu ruža, jer njima odlično stoje  sve nijanse.Što se tiče boje kose, preporučuje se da se boja ruža uskladi i sa njom. Crveni karmin za plavuše sa tamnijim tenom treba da izaberu ruževe sa bakarnim nijansama crvene boje ili koralne nijanse narandžaste, dok plavuše sa svetlijim tenom treba da nose ružičaste nijanse crvenog ruža za usne. Crveni karmin za brinete njima nabolje pristaju smeđi, koralni, narandžasti i zlatni tonovi crvene. Tamnoj kosi i svetlom tenu najbolje pristaju ljubičaste nijanse crvenog karmina.Kada jednom pronađete svoju nijansu, bez nje nećete moći i uvek ćete da ga nosite u svojoj torbici.

KAKO STAVITI CRVENI RUŽ ZA USNE

1.Pre početka ikakvog šminkanja uradite piling za usne.Da usne budu mekene i hidrirane, nanesite tanak sloj balzama za usne . Balzam za usne treba da stoji oko 15-20 minuta, potom uklonite labelo i nanesite podlogu ili korektor na usne prstom ili četkicom za usne. Podloga će da sakrije prirodni pigment usana i da stvori prazno platno za slikanje usana. Uzmite olovku za usne koja je u istoj nijansi kao i vaš karmin i nacrtajte luk kao polaznu tačku.

crveni ruž za usne

2. I opet sa druge strane gornje usne nacrtajte drugi luk.

3.Na donju usnu nacrtajte luk, i označite pravu liniju. To bi trebala da bude najniža tačka vaših usana.

4. Stavite sitne tačke sa olovkom za usne blizu ivica da stvore mapu za liniju usana. Na ovaj način ćete načiniti manje grešaka u iscrtavanju usana. make up crveni ruž

5.Sada samo povežite sve tačke koristeći kratke poteze.Nemojte da zaboravite pokriti uglove.

6.Sada uzmite  crveni karmin i popunite usne koristeći kratke poteze. Kada se koristi olovka za usne ispod ruža, vaša šminka će  duže da traje.

7. Prislonite na vaše usne jedan sloj papirne maramice i preko njega četkom za rumenilo pređite i nanesite jedan sloj pudera u prahu kako bi se ruž fiksirao. Sklonite maramicu i ostavite tako dva-tri minuta.

8.Ako imate tanke usne, nanesite sjaj preko karmina u sredini gornje i donje usne.Ukoliko ima potrebe korektorom sredite ivice usana.

Ostala šminka uz crveni karmin  neka bude neutralna,jer je crveni karmin sam po sebi savršen make up. Ukoliko ruž stavljate i preko dana odlučite se za neku svetliju nijansu dok one tamnije i prave nijanse crveni više idu uz neku večernju varijantu. Narandžaste nijanse crvenog karmina znaju i da naglašavaju nedostatke na zubima tako da ukoliko nemate baš bele zube  bolje je da se ne odlučite baš za ovu nijansu. Zubi izgledaju belo uz nijanse boje cigle ili vina,šljive.